Dacă nu ai citit prima parte a articolului o poţi face pe linkul de mai jos:

Cum să te eliberezi de ataşamentele mentale-partea 1

Cum acţionează ataşamentele  în viaţa noastră?

Unul din locurile în care apar ataşamentele  este locul de muncă.  Muncim, suntem promovaţi şi ne identificăm cu această profesie. Vorbim despre locul de muncă tot timpul şi despre cât de importanţi suntem  pentru compania în care lucrăm. Şi ce se întâmplă atunci când ne pierdem locul de muncă? Suntem pierduţi, ne simţim rău pentru că identitatea noastră a fost legată de această profesie.

Ne-am definit pe baza realizărilor noastre şi a acestei profesii şi ne-am legat atât de mult de acest lucru încât  o dată cu pierderea locului de muncă simţim că s-a pierdut o parte din noi.

O altă zonă în care ne ataşăm este casa noastră. Ne  petrecem mult timp depunând eforturi să ne facem o casă pentru că avem senzaţia că ne va oferi siguranţă. Mulţi oameni fac sacrificii enorme  pentru a achiziţiona o proprietate sau a face din casă o adevărată extensie a lor. Însă nici atunci când obţin această casă nu găsesc acea siguranţă permanentă. Şi dacă ceva se întâmplă, viaţa se întâmplă, şi sunt nevoiţi să renunţe la această casă, sunt pierduţi pentru că au inclus locuinţă în identitatea lor.

Şi în această goană după siguranţa, sunt unii oameni care fac rate la bancă pentru 35 ani şi se chinuie să plătească aceste rate şi ratează multe din bucuriile vieţii pentru că sunt focusati să muncească 24 h din 24h  pentru a plăti pentru această iluzie. Şi până la urmă după 35 ani de chinuri, ai în posesie o casă. Şi la ce bun? Poate te simţi împlinit  preţ de o vreme, dar apoi totul se schimbă din nou şi pierzi acest sentiment de siguranţă.

Şi bineînţeles ne ataşăm de oameni, mai ales dacă avem casnicii şi trăim împreună mulţi ani, nu ne putem imagina viaţa fără ei. Dar vine o zi , în care drumurile noastre se despart, rolurile  noastre unul în viaţa celuilalt se încheie, şi atunci ne simţim pierduţi. Şi refuzăm să acceptăm lucrurile şi viaţa , opunem rezistenţă la ce s-a întâmplat şi asta ne provoacă suferinţă.

Avem senzaţia că nu vom mai găsi pe nimeni să ne iubească sau că nu e corect ce s-a întâmplat, însă dacă te afli într-un nivel mai înalt de conştientă, şi ai ajuns să vezi cine eşti şi care este modul în care acest univers funcţionează,  înţelegi că relaţia pe care ai avut-o şi-a făcut treaba şi rolul acelor oameni în viaţa noastră s-a încheiat. Nu rămânem agăţaţi de iluzia de a recrea în mintea noastră ce am trăit ci mergem mai departe. Acceptăm viaţa aşa cum se întâmplă şi înţelegem că acesta este cursul ei firesc şi trebuie să mergem mai departe. Înţelegem că atunci când suntem gata să renunţăm la aceste ataşamente creăm spaţiu pentru că iubirea adevărată să intre în viaţa noastră, pentru că de cele mai multe ori, în relaţiile de ataşament nici măcar nu se poate vorbi despre iubire.

Însă noi ne-am obişnuit să spunem iubire la relaţiile de dependenţa, la relaţiile bazate pe sex şi plăcere, la relaţiile bazate pe aceste ataşamente iar apoi afirmăm că iubirea doare. Însă iubirea nu doare niciodată şi dacă eşti gata să renunţi la toate aceste ataşamente  pe care ai faţă de ce ai crezut până acum, poţi lăsa adevărata iubire să intre în viaţa ta. Te deschizi către calea spre iubire şi realizezi că rolul tuturor relaţiilor din viaţa ta , este de a te duce mai aproape de această cale.

Şi asta nu înseamnă că nu vom plânge atunci când aceste rupturi se întâmplă, dar vom ştii că aceste sentimentese exprima prin noi, le vom da voie să se exprime, păstrând însă cunoaşterea că noi nu suntem aceste sentimente şi că nu avem nevoie să ne ataşăm de ele.

Ce putem face pentru a depăşi aceste ataşamente?

Aşa cum am văzut ataşamentele răsar din lumea exterioară şi din această căutare a noastră de a ne împlini pe baza lucrurilor exterioare. Şi dacă ele îşi au sursa în lumea exterioară pentru a le putea depăşi avem nevoie să găsim un loc în care să ne refugiem şi acesta se afla în interiorul nostru.

Ce avem nevoie să face este să găsim acea bucurie interioară şi să ne eliberăm de această nevoie şi iluzie că vom putea vreodată găsi împlinirea în exterior, în oameni, locuri, evenimente, lucruri.

Şi poate că şi atunci când vei găsi acest loc în interiorul tău tot vei simţi tristeţe când ‘’pierzi’’ un job sau  un om pleacă din viaţa ta dar nu va fi aşa de rău cum obişnuia să fie pentru că ai ceva mai preţios decât asta, ai această sursă internă de bucurie care răsare în mod spontan atunci când vezi cine eşti cu adevărat.

În acest punct, după ce te identifici ca fiind o fiinţă spirituală şi îţi dai seama că nu eşti mintea ta, poţi să te eliberezi de celelalte ataşamente.

Simţul identităţi tale devine mult mai puternc decât orice altceva. Şi te voi ghida spre acest proces de descoperire a adevăratului tău sine, pe parcursul următoarelor articole pentru că aceasta este singura modalitate prin care te poţi elibera de suferinţă.

Şi încă vor rămâne ataşamente faţă de viaţă materială dar acestea se vor reduce semnificativ şi vei pătrunde în acest loc al conştiinţei din care vezi că simţul tău de sine nu depinde de exterior. În acest loc plin de iubire ajungi să vezi că eşti o persoană bună şi tot ceea ce percepi ca fiind material este doar un mod  prin care poţi să îţi împlineşti scopul spiritual. Realizezi că nu ai nevoie să demonstrezi nimănui nimic, că intotdeaunaai contat în puzzle-ul vieţii prin simpla ta existenţă. Vezi că de fapt suntem conectaţi şi ne servim unii pe ceilalţi. Acesta este momentul în care realizezi că eşti puternic în interior şi capeţi o nouă perspectivă asupra vieţii. Îţi dai seama că nu ai nevoie să ajungi undeva ci doar să fii tu aşa cum eşti şi astfe începi să te bucuri de viaţă pentru că apare acest sentiment de eliberare.

Şi îţi spui:

Nu trebuie să ajung undeva, nu trebuie să am averi, nu trebuie să păstrez pe cineva cu forţa lângă mine pentru că deja contez şi sunt exact acolo unde trebuie să fiu.

Şi în interiorul tău simţi aceste lucruri chiar acum, eşti deja acolo. Dacă vei înceta să urmezi această voce a gânditorului din tine, şi o reduce la tăcere, simţi că lucrurile întotdeauna au grijă de ele de la sine. Tot ce ai de facutt este să te bucuri de clipă d e acum şi să te abandonezi în încrederea că ceea ce nu s-a rezolvat azi, se va rezolva mâine de la sine.

Şi mesajul meu este că ai nevoie să găseşti prin cunoaştere directă cine eşti cu adevărat. Pentru că nu eşti mintea ta, nu eşti emoţiile tale şi nu eşti sentimentele tale iar în jurul acestei cunoaştere dăinuie toate răspunsurile la toate problemele pe care ai crezut că le ai până acum.

Poate fi tot ceea ce spun eu adevărat?  Doar priveşte adânc în interiorul tău şi vei afla răspunsul.

Oricât vei încerca să cauţi în afara ta metodele, răspunsurile , salvarea la problemele pe care crezi că le ai, nu le vei găsi niciodată.

E momentul să ne întoarcem spre interior, e momentul să vedem cine suntem cu adevărat şi  în această realizare întreaga viaţă ţi se transformă.

Şi tot ceea ce îţi spun acum este pentru că şi eu am trecut prin această transformare şi am lucrat cu oameni care au trecut prin această transformare. Şi dacă te vei deschide să primeşti toate mesajele pe care ţi le voi transmite de acum încolo, şi tu poţi găsi în viaţa ta liniştea ,bucuria, pacea pe care le cauţi de atâta vreme.

Şi ceea ce eu spun nu se referă la o tehnică sau la o metodă ci se referă la o înţelegere profundă a modului în care acest univers ar putea funcţiona.

Noi oamenii am fost privilegiaţi să ne punem  aceste întrebări şi să găsim răspunsurile care ne conduc spre a vedea ce fiinţe minunate şi enorme suntem, iar dacă te afli aici, şi citeşti aceste rânduri probabil că a venit momentul ca şi tu să urmezi această cale spre tine însăţi.

În articolele ce urmează îţi voi transmite mesajul meu într-o multitudine de forme şi sunt convinsă că dacă te deschizi să îl primeşti, şi viaţa ta se va transforma complet într-o experienţă extraordinară şi magică.

Şi poate unele dintre voi, vor rămâne şi vor urma această călătorie împreună cu mine, şi altele nu, pentru că mintea va veni  şi va găsi  o mulţime de motive să abandoneze aceste drum de reîntâlnire cu sinele adevărat. Aşa a fost ea proiectată, se va lupta să supravieţuiască şi să vă facă să credeţi în continuare că ea este cea care face totul în această viaţă, şi este total în regulă pentru că fiecare din noi are momentul lui de trezire, în ritmul lui .

Te voi lăsa acum cu un joc, care este doar un exemplu despre modul în care poţi intra în contact cu emoţiile tale, şi te poţi elibera de ele, şi poţi intra în contact cu ataşamentele tale sit e poţi elibera de ele. Şi vreau să îţi spun că nu jocul în sine te va duce la această eliberare, dar uneori pentru a ajunge într-un nivel înalt de conştiinţă de unde poţi vedea adevărul, e nevoie să-I dăm de lucru minţii noastre pentru a putea călători spre acest loc.

Tehnica de eliberare a dizarmoniilor din corpul şi mintea ta

Aşează-te într-un loc liniştit, unde nu te deranjează nimeni şi alocă-ţi câteva momente pentru te indepta spre interiorul tău.

Vreau să te gândeşti  la lucrurile de care îţi este teamă, de exemplu să pierzi un job, sau să îmbătrâneşti, poate teamă că nu vei avea suficienţi bani, sau o teamă de a pierde o relaţie sau de a-ţi pierde sănătatea.

Adu toate aceste temeri în câmpul conştiinţei şi atenţiei tale împreună cu toate gândurile, emoţiile, sentimentele de care vrei să te eliberezi că furie, vinovăţie, ura, sentimentul de abandon, separarea, trădară, durerea, tristeţea, gelozia.  Şi de ce ai vrea să te eliberezi de ele? Pentru că ele sunt cele care îţi provoacă suferinţă.

Adu în câmpul conştiinţei tale toate aceste temeri. Apoi vreau să îţi imaginezi cea mai spirituală persoană la care te poţi gândi, poate fi Budha, Iisus, fecioara Maria sau orice altă figură spirituală te poţi gândi. Simte dragostea pe care această fiinţă o reflecta asupra ta şi recunoaşte acest lucru în interiorul tău.

Apoi cere acestei fiinţe divine să îţi trimită pacea şi lumina pentru a intra în alchimie cu toate dizarmoniile din viaţa ta, cele conştiente şi cele ascunse. Pe măsură ce inspiri, simte cum această lumină şi pace îţi umple corpul iar pe măsură ce expiri simte cum toate aceste vechi emoţii, gânduri, tipare mentale se eliberează. Permite-le să apară şi să se exprime prin tine, să curgă prin tine. E posibil să simţi aceste emoţii, sau gânduri şi să ai un sentiment de disconfort, dar acest lucru înseamnă că procesul funcţionează, şi aduci la suprafaţă toate aceste dizarmonii, le dai voie să se exprime pentru că mai apoi ele să plece. Şi renunţă la toate aceste tipare mentale, gânduri, emoţii dureroase, şi simte cum prin expiraţie le dai drumul să plece şi prin inspiraţie aduci lumina în locul lor în corpul tău şi mintea ta.

În timp ce inspiri laşi iubirea şi lumina să intre iar în timp ce expiri te eliberezi de toate lucrurile, sentimentele, relaţiile, tiparele mentale din trecut care ţi-au provocat suferinţă. Ia-ţi timpul de care ai nevoie şi fă acest lucru până când simţi că te-ai eliberat de toate acestea. Apoi mai rămâi câteva momente în linişte doar urmărindu-ţi respiraţia după care poţi reveni şi observă care sunt senzaţiile din corpul tău.

Lasă-mi un comentariu şi spune-mi ce ai simţit, sau ce întrebări mai ai în legătură cu tot ce am spus aici.

Rămâi aproape pentru că în următorul articol vom începe călătoria spre a înţelege mai bine  despre ce vorbesc atunci când spun, că e important să descoperi cine eşti cu adevărat.

Cu multă iubire

Cristina