Cum reduc stresul fizic şi mental prin meditaţie
5 meditaţii ghidate care te vor ajuta să îţi relaxexi corpul, să reduci depresia şi anxietatea ca să atingi calmul interior şi să te bucuri din nou de viaţă
Activez în domeniul evoluţiei personale de 12 ani de zile, sunt trainer, autor, coach şi instructor autorizat internaţional de yoga pentru adulţi şi copii
Practic meditaţia de peste 12 ani de zile şi fără meditaţie nu aş fi reuşit să mă menţin pe linia de plutire fără Xanax la câte situaţii stresante de viaţă am întâmpinat
Ştii şi tu ce înseamnă să te mănânce stresul din interior, să simţi că eşti într-o goană permanentă şi să depinzi de pastile pentru a găsi măcar câteva momente de linişte sufletească?
Ţi s-a întâmplat că uneori oricât de mult ai decide mental să stai liniştit, corpul tău să fie agitat efectiv să nu îţi găseşti starea?
Ai petrecut nopţi la rând fără să dormi, copleşit de nelinişte gândindu-te ce să faci şi cum să faci să rezolvi anumite probleme şi în final ai ajuns să fii şi obosit şi frustrat şi fără soluţii?
Te îngrijorezi excesiv sau rătăceşti cu mintea în trecut şi nu mai ştii ce să faci să îţi faci gândurile să tacă?
Efectiv nu mai reuşeşti să te bucuri de viaţă pentru că te simţi epuizat ori fizic, ori mental, ori ambele?
Poate chiar te refugiezi în tot felul de activităţi până când pici lat, pentru că nu poţi să pui pur şi simplu capul pe pernă şi să adormi de agitat ce eşti…
Sau cauţi să te distragi într-un pahar, două, trei de alcool, în pachetele de ţigări fumate, sau în sex având iluzia de deconectare pentru câteva momente…
Inclusiv ajungi să rupi frigiderul în speranţa că umplând stomacul vei reuşi să mai calmezi puţin neliniştea…
Ştiu exact prin ce treci şi ştiu că nu e uşor deloc. E enervant ca naiba să nu reuşeşti să îţi găseşti liniştea şi să te simţi un şoarece în cursă. Să vezi că nu e sănătos comportamentul pe care îl ai dar totuşi să nu reuşeşti să îţi controlezi mintea şi implusurile.
Stresul a făcut parte din viaţa mea de când mă ştiu.
Şi modalităţile de gestionare ale lui au fost dintre cele mai nesănătoase.
Am crescut într-o familie în care certurile erau foarte frecvente, uneori însoţite de violenţă iar presiunea pe care o simţeam a fost dintotdeauna enormă. Uneori datorită faptului că nu puteam să fac nimic să schimb ceva iar alteori datorită faptului că îmi doream cu ardoare să evadez din acel loc şi să întrerup acel ciclu.
Nici măcar nu mi-am dat seama când am devenit anxioasa şi temătoare, percepând lumea că un loc ameninţător şi temându-mă în permanenţă de greşeală. Să greşesc era de neconceput pentru că tratamentul pentru greşeala era mai rău decât moartea. Aşa că am crescut având sentimentul că mereu trebuie să fac lucrurile perfect şi îţi poţi imagina cât stres produce asta la un copil.
Mai târziu am am plecat din locul în care am crescut, însă stresul nu s-a oprit şi îl simţeam din ce în ce mai pregnant. Acea presiune cum că trebuie neapărat să faci ceva, să te mişti într-o direcţie, că trebuie să găseşti soluţii, că trebuie să rezolvi, nu o mai simţeam doar în corp, devenise o agitaţie fizică. O agitaţie pe care am încercat să o sting apucându-mă de fumat în facultate.
Poate pentru câteva zile, în primul an de facultate am reuşit să mă calmez şi să mă relaxez puţin şi în sfârşit m-am simţit şi eu că în tabără, fără griji şi fără bani, că la 20 ani, vorba cântecului.
Dar apoi pentru că susţinerea financiară a lipsit, a trebuit să mă angajez aşadar a apărut din nou stresul. Altă poveste, aceleaşi mecanisme de a gestiona defectuoase.
Nopţi nedormite, alergătura permanenta, ţigări, epuizare.
Ulterior a apărut în viaţa mea un băiat, o relaţie, şi asta după câteva luni de beatitudine a devenit un coşmar pentru mine. Cum poate să privească cineva care vede lumea drept ameninţătoare, interacţiunea iubitului cu oricine altcineva decât ca pe un pericol? În acele momente stresul meu a atins cote maxime, simţeam efectiv cum mă mănâncă din interior, cum nu reuşesc să mă deconectez de gandurie negre, scenariile de gelozie şi neîncredere care îmi umpleau mintea. Simţeam că efectiv nu pot să stau între 4 pereţi de durere, pentru că atât de tare credeam în gândurile şi în poveştile din capul meu.
Ani mai târziu când am rămas însărcinată, (nu cu acelaşi băiat), într-un punct în care credeam că sunt destul de zen din nou îngrijorarea excesivă şi anxietatea şi-au făcut cuib în viaţa mea şi după aceea transformările datorate naşterii şi stilului de viaţă au continuat ciclul.
Cum am reuşit să rămân sănătoasă la cap?
Pot să îţi spun că nu am luat vreodată un calmant, Xanax, Prozac, ce o fi în viaţa mea, şi nici măcar un somnifer, deşi am trecut prin aproape toate situaţiile pe care ţi le-am expus mai sus.
Am să îţi spun imediat.
Când am descoperit meditaţia, eram la un pas de a claca. Efectiv nu mai puteam să stau între 4 pereţi cum îţi spuneam, cu gândurile mele. Fugeam mereu în biserica să mă liniştesc, dar când plecăm de acolo, nu puteam să iau biserica cu mine.
Situaţiile sunt diferite poate, conjuncturile sunt diferite însă sentimentul probabil că îl cunoşti într-o oarecare doză. La ritmul nebun pe care îl trăim în zilele noastre, nici nu e de mirare. În majoritatea timpului omul contemporan sta prins în gânduri, nu îşi ia timp pentru a-şi gestiona încărcătură emoţională acumulată în fiecare zi şi nici măcar nu îşi câteva momente să devină conştient de respiraţie şi corp.
Suntem pe pilot automat şi nu reuşim să ne deconectăm de mintea de maimuţă care se căţăra de pe o liană pe alta, trecând de la scenariu la scenariu, de la poveste la poveste până ne epuizează şi ne stresează la maxim.
Cu siguranţă ştii şi tu despre ce vorbesc..
Dacă nu te stresează povestea relaţiei tale, te stresează povestea jobului sau afacerii. Dacă nu te stresează facturile pe care le ai de plătit, te stresează lista de activităţi pe care ţi-ai setat-o şi pe care e musai să o duci la capăt. Dacă nu te stresează că nu te ascultă copiii, te stresează că nu ştii cum să te împarţi să le faci pe toate.
Şi astea sunt doar câteva exemple.
Poveştile şi scenariile din mintea noastră sunt nesfârşite şi te poartă adesea de la Ana la Caiafa.
Începi prin a te gândi la ce o să mănânci mâine la prânz şi sfârşeşti prin faptul că pierdut Simona Halep ultimul meci de tenis şi deodată nu mai poţi să dormi sau să îţi desfăşori activitatea cu claritate.
Dacă în momentul ăsta tu poţi să îţi opreşti mintea la comandă, te rog să ieşi de pe această pagină. Înseamnă că nu mai ai nevoie să practici meditaţia, însă dacă nu poţi şi încă simţi că mintea te controlează ea pe tine, oricât ai vrea să fie invers, citeşte mai departe.
Acest program este pentru tine dacă:
- Eşti în căutare de metode prin care să reduci stresul zilnic
- Dacă vrei să îţi creşti capacitatea de concentrare
- Dacă vrei să dormi mai bine
- Dacă eşti în căutare de metode pentru a ieşi din depresie sau a reduce anxietatea
- Vrei să îţi creşti nivelul de energie zilnică
- Vrei să îţi îmbunătăţeşti dispoziţia şi starea psihologică generală.
Ce cuprinde programul:
Programul cuprinde 5 meditaţii audio ghidate care practicate cu constanţa îţi vor aduce beneficiile de mai sus şi chiar mai mult.
- Meditaţia de scanare şi relaxare a corpului te ghidează către a învăţa să intri în contact cu corpul tău şi să îl relaxezi pregătind mintea pentru calm. Într-un corp complet relaxat nu poate locui o minte agitată. Oamenii adesea spun că se relaxează, dar de foarte puţine ori ei reuşesc să îşi lase corpul moale şi uşor complet, stau închistaţi şi tensionaţi şi nu ştiu cum să dea drumul acestei încordări. Prin această meditaţie vei practica relaxarea folosindu-te de atenţie şi respiraţie.
- Meditaţia de eliberare emoţională te va ghida să reuşeşti să accesezi şi dai drumul emoţiilor blocate în corp care îţi dau adesea senzaţia de greutate, să poţi să te eliberezi de bagajele din trecut şi să te poţi mişca mai uşor prin viaţă. Nu e uşor să te mişti când cari ceva în spate nu-I aşa?
- Meditaţia de recunoştinţă te va ajuta să îţi antrenezi o atitudine pozitivă, aducând atenţia pe lucrurile pentru care poţi să mulţumeşti în viaţa ta. Ştiai că, sentimentul de recunoştinţa este atât de puternic încât dizolvă frică şi furia? Este singura emoţie care nu poate să trăiască împreună cu aceste două emoţii negative majore.
- Meditaţia de investigare de sine te invită să te concentrezi pe întrebarea ‘’Cine sunt eu?’’ dincolo de toate poveştile, titlurile, rolurile mele şi îţi va oferi revelaţii majore despre ce se afla dincolo de corpul şi de mintea ta, aducându-te din ce în ce mai aproape de spaţiul de linişte şi siguranţa din interiorul tău.
- Meditaţia Castelul fiinţei tale, este o meditaţie care îţi va dezvolta capacitatea de a accesa cele mai puternice resurse interioare ale tale care să te menţină din ce în ce mai mult într-un sentiment de siguranţă interioară, iubire şi simţ al valorii
Cum funcţionează meditaţia şi care sunt aplicaţiile ei practice în viaţa ta?
Într-o lume mereu pe fugă, meditaţia vine ca o modalitate de a opri agitaţia interioară, de a linişti mintea plină de gânduri şi de a elibera emoţiile reprimate. Meditaţia vine ca o alternativă sănătoasă pentru a combate zbuciumul interior în locul refugiului în diferite lucruri exterioare (filme, substanţe, shopping).
Ajungi să ai gânduri mai puţine, să reuşeşti să accesezi o stare de linişte interioară, o stare de reconectare cu tine însuţi dar şi cu ceea ce te înconjoară, ajungând la un simţ al întregului pe care rareori îl resimţi în goană zilnică.
Te aduce în prezent şi devii conştient de gândurile tale, mai ales de cele care îţi creează scenarii negative şi reuşeşti să le opreşti. Reduci stările de anxietate reuşind să nu te mai laşi condus de proiecţiile din viitor sau amintiri care creează scenarii negative. Te face să simţi fiecare experienţă mult mai împlinitoare prin aducerea atenţiei totale în acea exeprietna. Meditatile din acest pachet te ajută să îţi întorci atenţia spre interior şi din acest loc să poţi să îţi rearanjezi exteriorul. Te ajută să înveţi să îţi relaxezi corpul astfel influenţând atât starea ta mentală cât şi atitudinea faţă de viaţă şi nivelul de energie zilnic.
Numele meu este Cristina Miculete şi dintotdeauna am fost pasionată de cum function noi că fiinţe umane. Sunt autor, trainer de evoluţie personală, instructor de yoga autorizat şi am studiat cu şamani, guru şi maeştri spirituali în ultimii ani meditaţia şi filosofia ca stil de viaţă. Am călătorit în India de 6 ori deja şi merg anual tocmai pentru a aprofunda acest studiu. În studioul de yoga pe care îl deţin, zilnic facilitez clase de yoga şi meditaţie De 12 ani lucrez cu oamenii şi am văzut real cum meditaţia poate să îţi schimbe total viaţa, nu doar testând pe mine ci şi din feedbackul oamenilor cu care am lucrat. Oamenii îmi spun adesea că vocea mea îi aduce într-o stare de suspendare, aproape de somn sau chiar somn profund, şi acesta este cel mai mare compliment pentru că este semnul relaxării profunde.
BONUS: O dată cu pachetul de meditaţii ghidate primeşti de la mine o sesiune individuală online sau offline în care te voi asista cu tot ce ai nevoie să înveţi să meditezi nu doar ghidat şi ci şi în timp ce îţi desfăşori activităţile zilnice, astfel încât să poţi să experimentezi beneficiile maxime ale acestei practici
Să îţi reamintesc care sunt beneficiile tale o dată ce vei începe să asculţi aceste meditaţii ghidate:
- Vei face faţa mai uşor stresului zilnic
- Vei învăţa să îţi gestionezi emoţiile şi să le eliberezi pe cele care te copleşesc
- Îţi vei creşte nivelul de energie zilnic
- Îţi vei îmbunătăţi dispoziţia generală
- Vei deveni mai creativ
- Îţi vei întări sistemul imunitar reducând astfel riscul de boli sau chiar ajutând corpul să se refacă de anumite afecţiuni deja existente
- Îţi vei regla sistemul nervos
- Vei dormi mai bine
- Vei deveni mai conştient de tine
- Îţi vei dezvolta sentimentul de compasiune, de conectare cu tine, cu lumea şi cu divinitatea ajungând la o pace interioară din ce în ce mai mare
Programul de meditaţii ghidate pentru a reduce stresul fizic şi mental are o valoare nemăsurată.
Dacă tot ce ar face pentru ţine aceste meditaţii ar fi să te ajute să dormi mai bine, să te înveţe să te relaxezi la cel mai profund nivel, crezi că ar merita?
Dacă tot ce ar face pentru ţine aceste meditaţii ar fi să te ajute să îţi muţi atenţia de la nenumăratele gânduri zilnice, pentru câteva minute crezi că ar merita?
Pentru că ai ajuns repede pe această pagină poţi beneficia de meditaţiile pentru a reduce stresul fizic şi mental doar cu 99 lei redus de la 149 lei.
Însă acest preţ va rămâne valabil doar pentru primii 200 oameni care comanda, pentru că vreau să te încurajez să începi chiar acum să practici meditaţia.
Ştiu cât de puternice sunt efectele şi nu o să regreţi această decizie niciodată, te asigur.
Şi pentru că atât de sigură sunt de efectele acestor meditaţii îţi ofer garanţie 30 zile. Dacă după 30 zile în care ai practicat meditaţiile nu vezi nici o îmbunătăţire la nivelul tău de stres, îţi primeşti banii înapoi, fără întrebări şi fără comentarii.
Vreau să îţi spun însă următorul lucru.
Stresul este cel mai mare factor de boala de pe planetă. Dacă nu decizi acum să faci ceva în sensul ăsta şi să îţi reduci agitaţia, corpul tău va deveni din ce în ce mai rigid, mai închistat şi în final se va îmbolnăvi.
Chiar dacă nu ai momentan probleme cu somnul, dacă nu înveţi să îţi linişteşti mintea, vei ajunge la oboseală cronică, chiar dacă munca ta efectivă nu presupune niciun efort fizic. Rămânând mereu cu atenţia în gânduri şi în afară, vei sfârşi prin a te deconecta nu doar de corpul tău, dar şi de ceilalţi din ce în ce mai mult, şi de natura însăşi, ajungând să te simţi din ce în ce mai singur şi mai separat.
Înainte să descopăr meditaţia aveam adesea gânduri atât de negative încât unele duceau spre sinucidere, mă simţeam atât de încărcată, de singură, de neînţeleasă, de tristă încât aş fi dar orice să se oprească totul o dată.
Mă simţeam slăbită şi mă îmbolnăveam frecvent pentru că somatizam foarte mult. Pe atunci nu înţelegeam că eu nu sunt mintea mea şi eram de-a dreptul sclava ei. Oricât încercam să opresc toate gândurile care mă deranjau şi mă măcinau, nu reuşeam nicicum.
Nu ştiam că e posibil să pot să mă eliberez de emoţii şi să îmi recapăt puterea de zâmbi şi de a mă bucura de viaţă din nou. Atunci când treceam printr-o situaţie stresantă, totul devenea din nou un calvar. Eram absorbită de-a dreptul. Munceam uneori că evadare, fumam ţigară după ţigară, mă plimbam prin casă nopţile, în încercări nereuşite de a face linişte în interiorul meu.
Există viaţă dincolo de calvarul stresului. Sunt foarte recunoscătoare pentru că am găsit-o. Decide-te şi tu să ieşi de sub dominaţia minţii şi te asigur că viaţa ta se va schimba rădical în bine.