Ai simţit vreodată că nu mai reuşeşti să accesezi starea aceea de bine generală pe care o aveai o dată?

Ba mai mult decât atât că eşti într-o buclă în care de cum te trezeşti ai o stare greoaie, o vedere negativistă asupra întregi lumi şi eşti obosit de-a dreptul?
Că ceva s-a întâmplat şi pur şi simplu nu ştii ce nu e în regulă?

Te trezeşti dimineaţă şi parcă un nor pluteşte deasupra ta. Nu poţi să îţi găseşti zâmbetul, corpul se simte fără de vlagă, gândurile negative vin năvală peste tine, mintea îţi e înceţoşată şi emoţiile peste tot? Eşti ca un butoi cu pulbere gata să explodeze la cea mai mică remarcă a cuiva drag sau a cuiva care îţi traversează calea într-o zi?

Cu toţii cred că am avut astfel de momente în viaţă. Nu eşti singur sau singura.

În acest moment poate că simţi că nivelul tău de energie nu este atât de ridicat precum ţi-ai dori, poate că simţi că al tău corp nu este în formă ideală sau nu se simte cel mai bine, poate că îţi simţi mintea agitată şi emoţiile ieşite de sub control, şi poate chiar nu reuşeşti să vezi perspectivă mai largă a tuturor lucrurilor, şi nu ştii de ce ţi se întâmplă ţie toate.
Te înţeleg perfect, am fost şi eu un locul ăsta şi nu doar o dată. Cum spuneam cu toţii ne aflăm din când în când în acest loc dar vestea bună este că nimic nu este pentru totdeauna.

Oarecum aceasta impermanenţă a lucrurilor este cu două tăişuri: pe de-o parte, când găsim acele momente magice şi minunate în viaţa noastră şi ne-am dori să le păstrăm pentru totdeauna, dispar şi ele în timp, iar pe de alta când întâmpinăm acele momente din viaţă în care îţi vine să renunţi, în care simţi că nu mai poţi, că te doare foarte tare şi ai obosit, cumva trecerea timpului vindeca şi asta.
Ai putea să zici că în impermanenta asta a lucrurilor e un aspect negativ şi unul pozitiv: nu poţi păstra fericirea la nesfârşit oricât te-ai agăţa de ea, dar nu poţi păstra nici nefericirea.
Însă există întotdeauna o cale de mijloc, un echilibru, pe care cu toţii îl căutăm şi uneori îl şi găsim. Acest echilibru constă în raportul dintre momentele noastre de fericire şi nefericire.

Gândeşte-te la un lucru, un copil cade de nenumărate ori pe jos în momentul în care învaţă să meargă şi totuşi nu renunţa. El foloseşte solul, suprafaţă pe care a căzut ca şi suport să se ridice. Căderea este uneori necesară pentru ca apoi înălţarea să fie şi mai minunată, pentru în acea cădere învăţăm foarte multe lucruri, începem să vedem ce nu am făcut bine pentru noi, şi astfel evoluăm şi suntem motivaţi să o facem pentru că vrem să evităm durerea în care am ajuns. Apoi înălţarea rămâne în memoria noastră ca un precedent, ori de câte ori reuşim să ne înălţăm asupra unei situaţii, să ne înălţăm asupra unei condiţii, să ne înălţăm deasupra propriilor idei despre cine suntem şi cum e viaţa noastră, reuşim să ne lărgim perspectivă, să ne expansionam, să vedem că se poate mai mult. Şi astfel amintindu-ne de momentele de înălţare, suntem motivaţi să ne apropiem din nou de acea fericire.

Nimic nu este permanent însă modul în care noi reacţionăm la situaţii, modul în care noi le vedem, ca şi motiv de cădere sau de înălţare depinde doar de noi. Priveşte în jurul tău, peste tot sunt oameni care au probleme, nu eşti singurul său singura. Dar unii dintre ei nu se plâng, nu rămân victime ale problemelor ci folosesc acest sol, pentru a creşte, pentru a transcende, pentru a se ridica în final. Dar această capacitate şi-o găsesc pentru că undeva pe drum au grijă de învelişurile fiinţei lor.
Am descoperit că există o mare diferenţă între momentele în care poţi face faţă cu situaţiile dificile şi momentele în care te simţi complet deznădăjduit iar această diferenţă provine din locul în care tu vezi în acel moment lucrurile. Dar mai departe de atât, locul din care tu vezi lucrurile depinde de cum ai grijă de cele 5 straturi ale fiinţei tale.

În filosofia yoga, care face parte din viaţa mea, după cum probabil ştii, există 5 învelişuri sau corpuri care ne învelesc fiinţă, sau esenţa. Imaginează-ţi că şi cum cea mai bună versiune a ta, esenţa ta, centrul tău care în mod natural este pur, fericit, calm, în siguranţă este protejat de 5 învelişuri. Aceste 5 învelişuri reprezenta interfaţa ta cu lumea. Cu cât ele sunt mai echilibrate, mai clare, mai pure, ca nişte oglinzi curate, cu atât tu din centrul tău şi lumea cu care interacţionezi e mai plină de linişte, de iubire, de siguranţă, de calm, de frumuseţe. Însă dacă oglinzile sunt murdare, dacă nu sunt plasate la locul lor, dacă nu sunt la locul lor, centrul tău, fiinţa ta pură nu se poate reflecta în lume în starea ei cea mai pură.

Astăzi o să îţi dau concret care sunt aceste 5 învelişuri şi cum le poţi menţine în echilibru pentru că lumea ta şi perspectiva ta asupra vieţii să vină cu claritate, cu bucurie, cu calm, cu linişte orice situaţie ai întâmpina.
Cu ce te ajută asta? Te ajută să nu renunţi, să fii ca şi acel copilaş care vede cu inocenţa că de fapt căderea este partea din călătorie şi o primeşte cu demnitate, ba chiar se foloseşte de a ea pentru a se ridica, pentru a se înălţa. Te ajută să te întorci şi tu la acea inocentă de copil şi să găseşti în tine resursele să poţi depăşi absolut orice

.
Eşti bolnav fizic astăzi? Nimic nu este permanent. Ai încredere în capacitatea ta de a te vindeca, începe chiar acum să ai grijă de toate corpurile tale, şi corpul fizic te asigur că îşi va regăsi echilibrul, dacă aduci echilibru la celelalte nivele ale fiinţei tale.

Eşti în depresie astăzi, în teamă, în panică, nu ştii de ce ţi s-au întâmplat ţie anumite lucruri, de ce te simţi greoi şi nu reuşeşti să mai găseşti bucuria? Începe să te ocupi de toate corpurile tale şi echilibrul se va reinstaura pas cu pas.

Eşti într-un moment în care emoţiile tale sunt dintre cele mai joase, eşti adesea frustrat, nervos, trist, speriat, nemulţumit? Poate e momentul să îţi schimbi ochelarii cu care priveşti viaţa şi să muţi focusul? Cu siguranţă ai motive de binecuvântare în viaţa ta. Ocupă-te de toate corpurile tale şi vei începe din nou să vezi, cu adevărat cu inima nu cu limitările ochilor.

În orice fel de prăpastie simţi că te afli, nu o privi ca pe o prăpastie, nu o privi ca pe o problemă ci priveşte-o ca pe ocazie de învăţa şi a te ridica mai puternic, mai înţelept, mai fericit, pentru că acum ai ocazia să dai drumul la tot ceea ce nu îţi este favorabil, să vezi cu claritate ce te-a adus aici, şi să schimbi direcţia. Nimic nu pentru totdeauna. De tine depinde asta.

În ultimii ani am avut şi eu momente de oboseală, am avut tendinţe de renunţare, am avut clipe în care am uitat să mă mai bucur, în care focusul meu a fost pe lipsurile mele în loc să fie pe binecuvântările mele, au fost momente în care m-am rătăcit şi am uitat să mai am grijă de toate corpurile mele. Însă atunci când am început din nou, parcă am renăscut cu totul, cu tot cu bucuria mea pierdută. Indiferent ce îţi aduce viaţa, cel mai important lucru este să nu uiţi că poate ceea ce ţi se întâmplă este să eviţi ceva şi mai rău care se putea întâmpla. Să te uiţi cu onestitate şi obiectivitate şi să realizezi dacă problema ta e chiar aşa mare precum o face mintea ta? Să compari cu situaţii mult mai grave şi să vezi că eşti de norocos. Ştiu, e simplu de zici, dar în momentele alea de durere nu reuşeşti să te gândeşti la astea, şi este de înţeles. De asta îţi şi dau mai jos aceste practici care sunt concrete, care te vor ajuta să vezi lucrurile aşa cum spun eu acum că ar trebui să le vedem.
Avem nevoie de anumite acţiuni care să ne purifice vederea la toate nivelurile, care să ne purifice corpul, emoţiile, care să ne aducă mintea în claritate, care să ne facă să ne lărgim perspectivă şi abia apoi putem cu adevărat să privim mereu cu pozitivism viaţă şi cu înţelepciune şi detaşare.

Probabil ţi s-a spus se multe ori: Trebuie să gândeşti pozitiv! Şi ţie îţi venea să îi dai cu ceva în cap persoanei, pentru că nu reuşeai să vezi nici măcar o rază, dar apoi toată lumina de la capătul tunelului. Ştiu cum e. Nu e atât de simplu fără a înţelege aceste corpuri pe care ţi le enunţ astăzi şi despre care o să mai vorbesc în materialele următoare.
Dar să nu mai prelungesc momentul:

Avem aşa:

Annamaya Kosha – Corpul fizic
Purificarea sau întărirea corpului fizic: Modificări la nivel de dietă în funcţie de constituia ta corporală, exerciţii de detensionare, sport, tehnici de purificare, asana (Yoga) pentru conştientizarea corpului, Salutul soarelui
Pranamaya Kosha – Corpul energetic
Echilibrul corpului pranic: cantitate potrivită de somn, limitarea cafeinei, exerciţii de respiraţie, pranayama, control al respiraţiei, tehnici de purificare, conectare cu natura, echilibrarea chakrelor
Manamaya Kosha –Corpul mental
Corpul mental calmarea minţii: meditaţie, consiliere, yoga nidra, activităţi devoţionale, exprimare emoţională sănătoasă
Vijnanamaya Kosha – Corpul de înţelepciune
Lectură, jnana yoga prin investigarea de sine: Cine sunt eu? Raja yoga (practică yoga de orice fel), studiul scrierilor sacre, dharana şi dyana (concentrarea şi meditaţia), discuţiile filosofice.
Anandamaya Kosha – Corpul de fericire
Claritate, bucurie, extaz. Practică zilnic lucruri care îţi aduc bucurie, adu-ţi aminte de ce trezeşte bucurie în sufletul tău.

Dacă vrei să ştii mai multe despre toate aceste practici şi corpuri, te invit cu drag să îmi laşi un mesaj. În viaţa mea încerc să implementez tot mai mult toate aceste practici şi pot să îţi spun că diferenţa este majoră.
Îţi mai aminteşti acele dimineţi, în care te trezeşti şi fără un motiv anume te simţeai bine pe toate planurile? Ei bine meriţi astfel de dimineţi în toată viaţa ta, din ce în ce mai multe.
Înainte să îmi iau rămas bun până data viitoare vreau să îţi mai las un mesaj mai jos în care să îţi ofer o resursă pentru corpul fizic, pranic, mental şi de înţelepciune deopotrivă chiar acum:

Pachetul de meditaţii ghidate pe care l-am creat special pentru detaşate de stress, anxietate, greutate mentală

Pentru că meditaţia este cel mai de preţ cadou pe care ni-l putem oferi în aceste vremuri, vreau să îţi fac un cadou.
Pentru 24 ore îţi ofer reducere 50% la pachetul de meditaţii ghidate în limba romană pe care l-am creat pentru gestionarea stresului, anxietăţii şi depresiei. Găseşti AICI mai multe detalii despre el:
Ceea ce ai de făcut este să îmi scrii un email pe contact@cristinamiculete.ro cu textul CM50 şi de acolo îţi voi spune care sunt următorii paşi. Sunt pe cale de a finaliza un curs de terapie prin yoga prin care aprofundez vindecarea pe toate nivelurile, fizic, mental, emoţional, spiritual şi realizez tot mai mult ceea ce deja se ştie de mii de ani şi ştiinţa confirma.
Stresul este duşmanul nostru numărul 1 şi modalitatea prin care noi învăţăm să ne controlăm mintea este calea spre a nu claca mai ales în situaţiile de criză.
Viaţa e făcută din tot felul de experienţe, unele cauzatoare de plăcere, altele de durere. Însă suferinţa este ceva ce putem controla, controlându-ne mintea, învăţând să ne gestionăm respiraţia, gândurile care ne copleşesc şi să ne aducem în stare de calm indiferent de stimulii exteriori.
Atunci când înţelegi valoarea acestei practici, viaţa ta se schimbă cu totul.
Alege astăzi să meditezi chiar dacă nu ai mai făcut-o niciodată şi vei simţi instant beneficiile. Vei învăţa cum să îţi relaxezi corpul, să îţi linişteşti mintea, să te deconectezi de suferinţă în câteva minute.
Alegerea este a ta dar te asigur că având această unealtă la tine, nu vei mai fi ca o frunză în vânt în momentele grele şi chiar vei experimenta stări de bucurie, de încântare, de pace pe care poate le-ai şi uitat.
Ceea ce plăteşti nu sunt nişte fişiere audio pe care le primeşti ci ceea ce plăteşti este calmul tău, relaxarea, restaurarea, reîntoarcerea la armonie, sănătatea ta pe toate planurile.
Merită 49, 5 lei? Unii ar da totul să poată să doarmă liniştiţi, să nu mai fie bolnavi, deprimaţi, să îşi oprească o dată vocea interioară care nu îi lasă să se mai bucure de viaţă, care îi ţine rigizi în corpurile lor, care îi ţine în teamă, boala şi nefericire.
Acum 12 ani când am descoperit meditaţia îmi dădeam ultimii bani pe cărţi, pe cursuri, pe orice resursă care mă ajută să înţeleg mai bine cum pot să rămân detaşată tot mai mult în faţă situaţiilor de viaţă grele pe care le întâmpinăm.
Astăzi dacă nu mai am nimic altceva, simt că a meritat, dacă ar fi să dau totul doar să fiu fericită, calmă, să fiu în acest spaţiu din interiorul meu unde găsesc resurse nelimitate, nu aş ezita din nou.
Uneori viaţa pare atât de grea şi eşti atât de obosit, tot ce îţi rămâne este să te întorci spre interior să găseşti puterea, să regăseşti bucuria de a trăi.
Dacă nu aş ştii că pe ceea ce nu plătim, nu punem valoare, le-aş oferi gratuit însă ştii şi tu la fel de bine ca mine că orice în viaţă se plăteşte cumva. Aşa păstrăm echilibrul şi aşa înţelegem ce e cu adevărat valoros.
Îţi dau garanţia însă că dacă nu vei simţi imediat efectul meditaţiilor, vei primi banii înapoi, fără întrebări.
Atât de sigură sunt de puterea lor.
Nu decide pentru mine. Decide pentru tine. Pentru pacea ta sufletească şi e de ajuns!

CLICK AICI daca vrei sa citesti mai multe despre ce poate face acest pachet de meditatii pentru tine

CLICK AICI daca vrei sa mergi direct in shop si sa cumperi acum

Ai grijă de tine! Ai grijă de corpurile tale şi ai grijă de esenţa ta!

Cu iubire pentru tine, pentru mine, pentru întreaga omenire

Produse Recomandate