Cum funcţionează ?

Uneori, e important să acceptăm că avem nevoie de ajutor, că avem nevoie de un ghid să ne fie alături pentru a găsi răspunsurile pe care le căutam.

Când faci apel la consiliere filozofică?

Atunci când ceva te frământă şi ai o întrebare la care ţi-ai dori să găseşti răspunsul. Această metodă de dialog între consilierul filozofic, în acest caz, Cristina Miculete şi tine, este o cale prin care putem descoperi împreună ce ai de făcut să soluţionezi situaţia în care te găseşti.

Faci apel la consilierea filozofică atunci când eşti pregătit/a să analizezi în mod raţional situaţia în care te afli şi eşti gata să vezi altă perspectivă , care îţi provoacă mai puţină suferinţă în viaţa ta.

Uneori întrebarea iniţială în discuţia noastră se pierde, descoperind că în spatele ei, sunt lucruri mult mai importante pentru noi, pe care nu le-am realizat până atunci.

Metoda de consiliere pe care o practic în acest moment are ca scop obiectivitatea şi este construită pe modelul socratic şi pe artă de a ne pune întrebările potrivite.

Am studiat această metodă la Institutul de Practici Filozofice din Paris şi în prezent sunt în cadrul unui program de continuă formare în consiliere şi consultanta filozofică.

Avertisment: Metoda se axează pe a răspunde la întrebări şi a gândi critic( constructiv)  situaţia în care ne aflăm, iar uneori capacitatea de acceptare a ceea ce descoperim este foarte importantă. Consilierul filozofic, are ca şi rol să te menţină în discuţie strict pe a răspunde la întrebările adresate, fără a încerca să intrăm în poveşti.

Consilierea filozofică nu este psihoterapie/psihanaliza deci nu durează zeci de ani. Scopul este ca în cât mai puţin timp să găsim soluţiile şi problema să se dizolve.

Descoperirile şi câştigul acestei metode este fantastic , dacă îţi dai voie să explorezi şi să joci jocul până la capăt. Te invit să ai curajul să testezi această metodă foarte eficientă şi rapidă.

De ce online

Nu ne putem întâlni fizic, din motive ce ţin de distanţele geografice dintre noi

Simţi că ţi-ar plăcea să vorbeşti cu cineva dar în condiţii de anonimat

Încă nu te simţi pregătită să intri într-un cabinet de consiliere şi să stai fata în faţă cu acest consilier

Crezi că ai putea să te simţi incomod la ideea de a te simţi privit/a atunci când vorbeşti despre tine,despre ceea ce te supăra, despre faptul că treci printr-o perioadă dificilă a vieţii tale.

Este această cale eficienta?

Fiecare om e unic şi are propria cale de găsi liniştea interioară de care are nevoie. Schimbarea apare atunci când aloci energie, voinţa şi timp acestui proces.

Cel care s-a angajat să fie alături de tine pe acest drum, este doar un ghid care îţi oferă repere pe harta ta proprie.

O dată cu implicarea şi deschiderea ta, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Cum are loc întâlnirea virtuală?

Sunt 2 paşi necesari pentru că întâlnirea să aibă loc.

Mai întâi îmi scrii un email cu o întrebare care te frământă în acest moment pe adresa contact@cristinamiculete.ro  Nu am nevoie de întreaga poveste ci doar întrebarea pe care o ai legată de această poveste. Ce anume vrei să ştii legat de această poveste.

Apoi îţi voi răspunde şi vom stabili o întâlnire pe Skype sau dacă eşti din Timişoara live,  unde vom putea avea o sesiune de 90 minute pe baza acestei întrebări.

Investiţia ta:

Pentru o sesiune de consiliere filozofică de 90 minute  investiţia ta este 100 lei.

Plata se va face prin transfer bancar sau Revolut. Detaliile de plată îţi vor fi furnizate după stabilirea programului de lucru.

Decizia îţi aparţine!

Cât dai tu pe tine atât vor da şi ceilalţi!

Te invit în realitatea virtuală şi te asigur că voi fi prezentă pentru a veni în întâmpinarea ta, a dorinţelor şi nevoilor tale, în condiţii de anonimat şi de confidenţialitate absolută,pentru a ne implica împreuna într-un proces prin care poţi găsi soluţii noi la problemele tale.