Îmi place mult să privesc stelele. Uitându-mă în nopţile senine de vară mereu rămân surprinsă de frumuseţea, lumină, şi  măreţia lor. Apoi mă gândesc că cerul nu ar mai fi la fel dacă nu ar fi ele şi gândul mă duce la lumea noastră pământească.  În viziunea mea,  noi oamenii ne asemenam foarte mulţi cu aceşti aştrii minunaţi.  Aşa cum cerul este casa stelelelor la fel pământul este casa noastră.  Aşa cum  lumea terestră se transformă atunci când  dispare un om, la fel se întâmplă şi cu lumea celestă.

Şi dacă e să îi dăm crezare lui Octavian Paler, aceasta nu este singura legătură.

În opinia lui: ‘’A muri, înseamnă a te muta într-o stea’’ .

Poate că într-adevăr lumea terestră este visul sufletului nostru , iar noi ce adevăraţi locuim de fapt sus, printre stele, şi într-o zi ne vom întoarce acasă. Sau poate că toate aceste gânduri sunt doar poveşti de spus copiilor la vreme de seară.

Dincolo de toate cred că nici nu contează, atâta vreme cât ai siguranţa că totul se întâmplă cu un motiv şi că nimic din univers nu este haotic şi întâmplător. Merg prin viaţă în fiecare zi cu acest gând  însoţindu-mă că o floare la ureche şi nu pot să nu observ magia care există în lume.

Petrecând mai multe nopţi sub clar de lună  în mijlocul naturii, în ultima vreme,  mă întrebam oare cum stau lucrurile în relaţii în lumea celestă şi aparent perfectă?

Cum e oare iubirea printre stele? Privind din ce în ce mai mult spre ele,  în mintea mea au început să apară tot mai multe analogii . M-am gândit că aşa cum stelelele sunt în esenţă la fel, aştrii perfecţi şi luminoşi . la fel suntem şi noi fiinţele umane.

Fiecare stea are locul ei pe cer, aşa cum fiecare om are locul lui pe Pământ. De unde priveam eu, relaţiile între stele nu pot fi decât unele bazate pe dragoste, libertate şi acceptare reciprocă. Poate de aceea şi cerul  e atât de frumos şi armonic.

Întotdeauna am crezut că un loc nu poate fi altfel decât ceea ce sau cine  îl locuieşte.

În visul sufletului meu, într-o zi şi pământul  va fi la fel de armonic ca şi cerul. Cred că tărie acest lucru pentru că observ cum transformările la nivel conştiinţei umane au început să apară. Uşor uşor, ne îndreptăm spre interiorul nostru şi realizăm că unicul loc din care merită să trăim este cel al iubirii. Acest loc este unul dintre cele mai împlinitoare care există. Atunci când trăieşti din dragoste, în dragoste şi pentru dragoste lumea şi viaţa devine magică în ochii noştrii, ai privitorilor.

Am un dicton după care mă ghidez în viaţă şi care reprezintă un adevăr al sufletului meu:

‘’Valoarea iubirii este inestimabilă. Puterea ei este nemărginită. Strălucirea ei e mai mare decât orice diamant. Atingerea este cea mai înălţătoare experienţă. Iubeşte iubirea însă rămâi detaşat de obiectul iubirii tale.’’

Am vrut să scriu de mult timp despre ceea ce cred eu că înseamnă iubire şi despre ceea ce am descoperit a fi iubirea fără ataşamente..

M-am obişnuit că oamenii să spună că e greu să trăieşti aşa ceva , sau imposibil astfel încât atunci când aud astfel de judecaţi şi credinţe limitative, zâmbesc şi merg mai departe, având convingerea că într-o zi cu toţii vom ajunge să vedem minunăţia acestei iubiri.

Pentru mine cuvântul iubire înseamnă mult mai mult decât o relaţie cu o persoane de sex opus. În esenţă cred că iubirea este liantul care leagă tot ce există în această lume.

Ea nu începe şi nu se încheie cu o relaţie. Sunt multe emoţii care sunt asociate cu iubire şi care  de fapt nu au nici o legătură cu acest sentiment suprem şi minunat.

Astăzi mă voi referi la gelozie şi la modul în care ea se formează şi acţionează. Uitându-mă în jurul meu, văd cât de mult degradează această emoţie o relaţie şi de aceea vreau să îţi spun câteva lucruri.

Cum nimic nu e întâmplător, zilele trecute eram cu verişoara mea de 5 ani în parc. În timp ce discutăm, mi-am aruncat privirea către un leagăn în care se afla un bebeluş. Nu am apucat să îmi menţin privirea preţ de câteva secunde ca Andrada mi-a spus îndată pe un ton grav:

‘’Sper că nu te uiţi la bebeluşul acela’’.

Uitându-mă la ea, mi-am dat seama ce se întâmplă. Am privit-o vreo două secunde după care am întrebat-o:

‘’De ce, iubita mea? ‘’ Apoi am continuat spunându-i că nu are sens să fie geloasă pentru că acel bebeluş este un copil frumos la fel ca şi ea, şi oricum eu pe ea o iubesc din toată inima  şi vreau să ştie că e importantă pentru mine’’.

Am rămas surprinsă de ce a urmat. Ca să-mi confirme ceea ce bănuiam, Andrada a început să îmi povestească o întâmplare recent petrecută la ea acasă.

‘’Dar nu mă pot abţine, mi-a zis, îmi vine gelozia. Ca şi zilele trecută când a fost  Daria la noi, am strigăt de 5 ori la mami şi la tati , şi nu m-au băgat în seamă. Toată lumea era în jurul ei.

În timp ce îmi spunea toate aceste lucruri,  priveam la feţişoara ei mică. Era vizibil afectată.  Imediat mi-am dat seama că e momentul să intervin şi să îi explic mai multe, pentru că altfel ea va rămâne cu interpretarea acestui eveniment ca fiind: ‘’ Eu nu sunt importanta’’

Am luat-o braţe şi i-am spus:

Iubita mea, copiii mici sau bebeluşii necesită mai multă atenţie , pentru că ei pot să cadă şi să se lovească.  Sunt sigură că erau concentraţi să nu I se întâmple ceva Dariei şi de aceea nu te-au auzit când ai strigat. Sigur nu a fost cu  intenţie şi ei te iubesc pe tine enorm de mult. Eşti cea mai importantă persoane din viaţa lor, şi hai să-ţi spun un secret: Şi pentru mine eşti cea mai importantă şi te iubesc.  Am întrebat-o apoi dacă îşi aminteşte când ea se uită la desene animate şi o strigă cineva, cum nu aude şi apoi i-am explicat că oamenii când sunt concentrate pe ceva, uneori nu aud ce se întâmplă în jur. A fost de acord şi fata a început să i se mai însenineze. Atunci am continuat şi i-am spus: Dumnezeu intodeauna te vede, te iubeşte şi are grijă de tine. Pentru El eşti importantă în orice clipă. Să nu uiţi niciodată asta.

A fost un moment extraordinar pentru mine şi pentru mine a fost o dovadă de cum funcţionează gândirea noastră şi cum se creează automatismele şi acele programele care ne urmăresc până la maturitate şi ne împiedică să mai vedem clar situaţia.

Un eveniment aparent banal poate fi decisiv şi poate determina dacă o persoană va fi geloasă sau nu atunci când va creşte şi în relaţiile de cuplu..

Bineînţeles este o cale prin care aceste programele să nu ne mai afecteze chiar dacă ele există. Am mai vorbit de multe ori despre ea şi ţi-am mai spus  despre puterea prezentului şi alte dăţi.

Totuşi mesajul meu către  tine este diferit. Aş vrea să-ţi pui câteva întrebări legate de relaţii şi poate  punându-ţi aceste întrebări vei găsi şi răspunsurile porivite pentru a ajunge să trăieşti armonia în relaţii aşa cum  în visul meu şi stelele o fac.

De-a lungul  vieţii am ajuns să înţeleg câteva lucruri care mă fac să îmi trăiesc viaţa dintr-un loc al iubirii, liniştei şi armoniei în relaţiile mele pe care vreau să le împărtăşesc cu tine.

Am alergat o vreme poate după aceste răspunsuri şi atunci când nu am mai alergat ele au apărut spontan şi minunat aşa cum e viaţa.

Sunt multe persoane care nu înţeleg cum pot să gândesc aşa şi judecă sau cataloghează înţelegerea mea. Unii se grăbesc să spună că nu iubesc, iar alţii se grăbesc să afirme că nu e chiar atât de uşor să vezi lucrurile aşa cum le văd eu.

Deşi mi-aş dori ca toată lumea să vadă lumea atât de frumoasă precum o văd, acest lucru nu se poate întotdeauna şi am încetat să mai depun eforturi să conving pe cineva.

Atunci când elevul e pregătit profesorul apare. Fiecare dintre noi are momentul lui potrivit în care primeşte cel mai bun mesaj de care are nevoie în acel moment. De aceea cred că  tot ce îţi voi spunea acum, nu auzi întâmplător .

Care este viziunea mea asupra relaţiilor?

1. O relaţie este o oportunitate, o şansă şi un mijloc extraordinar de evoluţie pentru cei implicaţi în ea.  Când două suflete se regăsesc într-un dans al unei relaţii nu o fac întâmplător ci pentru că a venit momentul ca ei să experimenteze şi să descopere încă un pic cine sunt ei cu adevărat. Indiferent că relaţia scoate la iveală partea întunecată sau partea luminoasă din tine, e esenţial să ţii minte, că scopul este să accepţi despre tine ceea ce nu este încă acceptat şi astfel să faci pace cu tine. Tot ceea ce nu este acceptat în interior se manifestă în exterior.

2. Adevărul  este magic şi eliberator. Întotdeauna am văzut cum relaţiile bazate pe minciuna se degradează. Nici măcar nu e vorba despre minciunile pe care i le spui celuilalt  pentru că întotdeauna te minţi pe tine, înainte să-l minţi pe celălalt.  Dacă nu poţi fii sinceră cu tine, cum te aştepţi ca viaţa să îţi răspundă cu sinceritate , oamenii să îţi răspundă cu sinceritate, lumea în general să fie un loc plin de adevăr?

3. Întotdeauna eşti văzută, iubita şi eşti în siguranţă. Nu ai nevoie să apelezi  la şantaj emoţional , dramă, manipulare şi să păstrezi pe cineva lângă tine. Întotdeauna când pierzi o comoară găseşti una şi mai mare. Dacă relaţia ta nu mai funcţionează, nu te agaţa de ea, doar pentru a fi în continuare într-o relaţie pentru că astfel nu faci decât să împiedici că o relaţie mai frumoasă să vină spre tine.

4. Gelozia nu se datorează partenerului tău ci ţie. Pe undeva, tu eşti nesigură, trăieşti în teamă şi acest lucru te macină.  Eşti o fiinţă minunată, nu-ţi mai face griji. Cu siguranţă nu vei rămână singură pentru totdeauna, cu siguranţă cineva deja te iubeşte, cu siguranţă nimeni nu face nimic cu intenţia de a-ţi face rău. Gandestete, cum poţi judeca pe cineva pentru ceea ce simte? Nu e ca şi cum ar fi ales să simtă asta. E oare soluţia cea mai potrivită să ne reprimăm sentimentele sau să le judecăm pe ale altora?

5. Am învăţat că atunci când nu ai aşteptări de la persoana de lângă tine, începi să îl descoperi cu adevărat şi să vezi cât e de măreţ. Nu vei putea niciodată să găseşti pe cineva care să vadă lumea exact ca tine, şi nici măcar nu contează, cheia este acceptarea reciprocă.

6. Nu cred că  există doar un suflet pereche, avem mai multe suflete pereche, pentru că facem parte dintr-un întreg Nu te îngrijora pentru că fiecare suflet apare să te invite la dans atunci când e momentul potrivit. Primeşte-l , iubeşte iubirea care se naşte între voi însă atunci când clipa vine să-I laşi să meargă pe drumul evoluţiei lui, fă-o , fără resentimente şi ai certitudinea că totul este exact aşa cum trebuie să se întâmple. Iubesc iubirea, iubesc oamenii, însă tot mai puţin evit să mă ataşez şi să devin dependenta de ei, pentru că ştiu că acesta este momentul în care îi pierd. Cea mai mare iubire care va rămâne întotdeauna cu mine, este iubirea pentru mine însămi şi pentru Dumnezeu sau sursa, cum vrei să-I spui.  De ce cred asta? Pentru că  ceea ce cred eu este că am venit aici ca părticele din divinitate să experimentăm  tot ceea ce deja există la nivel de concept.  Dumnezeu ne-a creat această oportunitate a vieţii pe pământ şi ştiu că suntem dincolo de  această minte şi acest corp, iar într-o zi ne vom întoarce acasă. De aceea îmi joc piesa vieţii cu intensitet, prezenta şi iubire, dar rămân mereu conştientă de cine sunt eu, şi cine sunt ceilalţi şi astfel evit ataşamentele de orice fel, pentru că ele sunt sursa suferinţelor.

7.  Nu mă aştept ca un singur om să poată să-mi ofere totul. Nici nu ar avea cum. Suntem 7 miliarde de bucăţele de divnitate  pe planetă.  Fiecare dintre noi purtăm mesaje şi daruri unul pentru celălalt.  În fiecare interacţiune există un mesaj, un dar, o experienţă. Le primesc aşa cum vin şi îmi ascult inima pentru că ea mă poartă acolo unde trebuie. Nu mă agăţ de condiţionările sociale ci doar de pacea sufletului meu, pentru că acest lucru este cel mai important. Iubesc fiecare persoană pe care o întâlnesc pentru că ştiu că în esenţă suntem unul şi îmi dau voie să experimentez tot ceea ce o relaţie are să îmi ofere.

8. Atunci când încerci să schimbi pe cineva de fapt scoţi la iveală faptul că nu te accepţi pe tine însăţi. Două persoane care nu rezonează nu pot exista în acelaşi loc. Aşa că dacă încerci să-l schimbi pe cel de lângă tine, gândeşte-te că dacă nu ai fi foarte apropiată ca rezonanţă de el, nu aţi mai fi împreună. E legea naturii, aşa că începe mai întâi să te accepţi pe tine iar apoi lucrurile vor avea grijă de ele de la sine.

9. Trăieşte într-un loc al iubirii şi părăseşte-l pe cel al temerilor. Nu are de ce să-ţi fie frică. Eşti o fiinţă valoroasă, minunată şi când tu vei crede asta , toţi cei din jur vor vedea asta în tine.

10. Să iubeşti înseamnă să-I dai voie celui de lângă tine să fie cine e cu adevărat, fără vreo teamă de a fi judecat sau blamat sau părăsit. Să iubeşti pe cineva înseamnă s ail accepţi pe cel de lângă tine şi să vezi măreţia din el. Să iubeşti pe cineva înseamnă să îţi dai seama că de fapt tu eşti acea persoană şi ea este tu, şi că noi oamenii, cu toţii formăm un întreg, însă în acelaşi timp, fiecare din noi este totul. Nu ai nevoie de altcineva să te simţi completă, ai nevoie să te simţi completă pentru a experiment ape deplin iubirea şi relaţiile cu alţi oameni.

Mi-aduc aminte  aminte un citat frumos care spune:

‘’In dragostea adevărată îi vrei binele celeilalte persoane, în dragostea romantică, doar vrei acea persoană.’’

Întrebarea se pune este dragostea romantic suficient de împlinitoare pentru tine, sau îţi doreşti să ajungi la un alt nivel?

Lasă-mi te rog un comentariu şi răspunde-ţi la această întrebare. Te invit de asemenea să împărtăşeşti cu noi  şi alte concluzii la care ai ajuns tu şi care fac parte din viziunea ta despre dragoste.

Te îmbrăţişez cu iubire şi căldură