Secretul pe care îl cauţi eşti TU. Aceasta este ultima realizare la care am ajuns şi cea mai intensă că experienţa.

A fost o vreme în care legăm modul în care caracterizez viaţa de diferite anotimpuri sau experienţe din viaţa mea. Aceste vremuri au fost şi presărate cu suferinţe.  Mă gândeam  că abia aştept să treacă o perioadă pentru a veni o alta. Catalogam perioadele ca fiind proaste sau bune. Eram mereu în pasul următor. Când mintea mea era la micul dejun se gândea ce  va fi la prânz, iar când lua prânzul se gândea ce va fi la cină? Această vreme însă a apus şi o dată cu noi înţelegeri asupra vieţii, au venit şi noi experienţe, dar dincolo de toate acestea am găsit un loc , un loc din care trăiesc astăzi, şi care cu greu mai poate fi tulburat. Sunt extrem de recunoscătoare că am poposit aici, destul de devreme în viaţa mea.

În prag de primăvară, vară, toamna sau iarnă, astăzi viaţa mi se pare la fel. La fel de magică, la fel de frumoasă în esenţa ei ca şi experienţă. Mă trezesc în fiecare dimineaţă gândindu-mă că astăzi mă voi mai juca puţin la fel cum o făceam atunci când eram copil. În fiecare zi simt că mai descopăr câte puţin îmi dau seama încă o dată cu totul este într-o permanentă mişcare Viaţa curge, şi nu ai cum să o opreşti.

Când am pornit la drum urmându-mi pasiunea aceasta de a scrie, aveam cu totul altă înţelegere a lucrurilor. În ziua care a urmat acestui moment de început ,această înţelegere  se modificase şi la fel a făcut-o de-a lungul vremii până astăzi.  Cu fiecare experienţă şi cu fiecare mesaj pe care ţi l-am transmis ţie, m-am cunoscut şi eu  mai mult, pas cu pas.

Astăzi îţi scriu din nou o scrisoare , un mesaj pe care nu întâmplător îl citeşti acum şi îţi spun că gândurile pe care eu  ţi le transmit nu au meritul meu,  eu sunt doar un mesager .

Te-ai întrebat vreodată de ce cineva îţi spune ceva la un anumit moment? De ce astăzi  cineva ţi-a spus că eşti frumoasă? De ce cineva îţi spune că ai putea să faci un anumit lucru? De ce tocmai astăzi cineva te-a înjurat pe stradă sau în trafic? De ce tocmai astăzi te-ai certat cu iubitul, iubită, soţul soţia, colegii de la lucru?

Ei bine nu a fost întâmplător şi nu are nimeni nimic personal cu tine. Niciodată nu avut , niciodată nu va avea.

Există însă ‘’ceva’’ care se manifesta prin aceste  experienţe pe care le trăieşti zi de zi şi am să îţi spun în continuare exact de ce trăieşti ceea ce trăieşti în viaţa ta. Nu îţi spun să mă crezi, dar întreabă-te de ce auzi aceste lucruri chiar astăzi? Oare ar putea fi adevărat tot ceea ce citeşti??

În urmă cu ceva vreme spuneam că noi suntem cei care ne creăm realitatea şi la nivelul de înţelegere pe care o aveam atunci, credeam cu toată fiinţa mea că acest lucru este adevărat.

Credeam că gândurile mele sunt ale mele, şi că prin ele eu îmi creez această realitate.

Mai târziu însă am ajuns să mă întreb :  oare chiar aşa să fie?  Oare gândurile mele sunt ale mele ? Atunci de ce nu le pot controla? De ce nu pot să am clipa de clipă gânduri dintre cele mai minunate?

De unde vin aceste gânduri? Punându-mi întrebările potrivite, mi-au fost oferite şi răspunsurile potrivite la aceste cercetări interioare şi că de obicei le împărtăşesc cu tine.

Cum funcţionează gândirea ?

Următorul gând este atât de puternic pe cât îi dai tu atenţie. Este atât de semnificativ pe care tu îl împuterniceşti să fie. El îşi ia puterea din atenţia ta , din interesul tău.

Primim o mulţime de gânduri în fiecare zi şi unora le  dăm atenţie, altora nu. Cele cărora nu le da atenţie şi le lăsăm să treacă , nu se înregistrează în psihicul nostru, în memoria noastră. Ce înseamnă acest lucru? Dacă nu rămân înregistrate de fapt ele nu s-au întâmplat. Nu există.  Dacă mintea spune că ceva există, atunci există, dacă nu, nu există. Dacă o credinţă nu însoţeşte un gând, atunci nimic nu se întâmplă.  Nu se întâmplă decât lucrurile cărora le acorzi atenţie şi interes.

Ai observat că atunci când ai o boală şi iei milioane de pastile pentru că spui şi crezi că eşti bolnav/a , boala se prelungeşte? Când  acorzi interes remarcilor răutăcioase la adresa ta este modul tău prin care tu te identifici cu ele? Atunci când apare gândul primar care exprimă cea ce nu-ţi doreşti ,dacă îţi spui că a fost doar un gând şi îl laşi să treacă, el va dispărea, însă dacă tu îi dai atenţie şi începi să acţionezi ca şi cum există deja te cufunzi şi mai tare în existenţa lui.

Mintea întotdeauna este cu un pas înainte, se gândeşte la ce se va întâmpla în momentul următor.  Dar cine se lasă purtat de aceste gânduri? Gândul despre cine crezi că eşti considera aceste gânduri importante. Acesta este jocul minţii. Astfel funcţionează gândirea.  Ideea că suntem ceea ce suntem, nu este ceea ce suntem, dar este modul în care experimentăm experienţă. Percepem ceea ce concepem. Care este relevantă acestor lucruri?

Acest lucru înseamnă că evenimentele au acel efect asupra noastră pe care îl dăm noi, cu judecată noastră şi cu percepţia noastră. Interesul  şi credinţa pe care o acorzi acelei experienţe sunt cele care au efect asupra ta şi nu experienţă în sine. Experienţa doar este. Dacă începi să judeci această experienţă ca fiind bună sau rea, începi să dezvolţi anumite credinţe,  să încarci aceste gânduri cu energie şi astfel trăieşti experienţă a ceea ce crezi. Dacă admiţi că o experienţă doar este, nu este rea sau bună, ci doar este, atunci ea nu îţi va putea tulbura liniştea şi pacea în care te afli.

Există lucruri pe care unii oameni spun că le pot vedea şi noi îi consideram nebuni, doar pentru că noi nu putem vedea. Ne grăbim să spunem despre ei că sunt falşi sau că mint pentru că noi nu putem vedea aceste lucruri, deşi motivul pentru care nu putem vedea este pentru că nu credem că există. Nimic există în viaţa ta dacă tu nu crezi că există. Însă când spun acest lucru nu mă refer la credinţele de suprafaţă, de cuvintele pe care le spui şi de gradul de profunzime cu care

Tot ceea ce vedem sunt forme de gând

Poţi să vezi că totul este doar gând? Nimic nu poate exista fără ca tu să-l observi. Tu eşti martorul acestor gânduri, tu eşti angajatul acestor gânduri. Ele îţi raportează ţie.

Şi cine eşti tu?

Când spunem ‘’Eu sunt’’, noi percepem acest lucru ca fiind pasivitate mai degrabă decât activitate.  De aceea suntem obsedaţi că mereu să facem ceva. Ne intreabam în permanenţă ce să facem, ne spunem în permamenta că dacă nu facem ceva nimic nu se întâmplă. Şi totuşi în spatele lui a face, activitatea continuă. Viaţa se desfăşoară. Activitatea există în absenţa lui a face. Şi atunci cine face aceste activităţi?

Oare nu e conştiinţa, existenţă care face toate astea? Nu e oare vorba despre o forţă vitală, despre un creator care de fapt a creat totul şi noi doar descoperim, pas cu pas creaţia şi viaţa prin interesul şi atenţia noastră?

Şi atunci suntem noi creatorii realităţii? La nivel generic nu, nu suntem, pentru că totul este deja creat, o conştiinţă superioară s-a ocupat de acest lucru, deci nu trebuie să ne mai facem griji cu asta. Însă când vine vorba despre realitatea noastră, despre modul în care experimentăm această realitate , intervine şi rolul nostru.

Prin interesul şi atenţia noastră , prin modul în care în interior vedem viaţa, prin modul în care ne identificăm cu anumite gânduri, noi simţim viaţă şi realitatea.

Jocul conştiinţei este unul magnific. De multe ori spunem :

Eu am avut această idee genială şi am creat această inovaţie

Eu determin ce anume intră sau iese din viaţa mea

Eu sunt cel care face toate astea

Însă nu este aşa, niciodată nu a fost aşa. Ceea ce face diferenţa între o persoană care trăieşte experienţa vieţii dintr-un loc al iubirii, bucuriei, şi o persoană care trăieşte experienţa vieţii într-un loc al temerilor, furiei, tristeţii, este percepţia.

Atunci când ai senzaţia că tu ai control asupra tuturor lucrurilor care se întâmplă, atunci când te laşi dominat de această falsă identitate a ta, de ego, atunci intervine costul suferinţei.

Totul exista deja. Totul este deja creat. Tu eşti totul. Important este să te aliniezi cu aceste lucruri. Nu poţi să te aliniezi la magia vieţii cu percepţia că viaţa este un chin, un haos, o continua suferinţă.

Tu eşti deja iubire

Tu eşti deja abundenţă

Eşti deja bucurie

Eşti deja sănătate

Important este că tu să încarci aceste gânduri cu energie, atenţie şi interes pentru a le experimenta.

Dacă tu ai încărcat gândul că eşti tristeţe, eşti deprimare, eşti nefericire, eşti lipsa atunci  din ce în ce mai mult trăieşti toate aceste lucruri.  Dacă tu ai încărcat gândul că eşti bucurie, fericire, extaz, abundenţă, atunci  din ce în ce eşti toate aceste lucruri.

Însă chiar şi acesta este un joc, un joc al vieţii. Te poţi juca cu aceste gânduri, şi le poţi da viaţa pentru a manifesta în viaţa fizică diferite lucruri , însă este oare suficient?

Secretul pe care îl cauţi eşti TU.

Cu toţii dincolo de lucrurile acestea palpabile şi materiale ne dorim să ne întoarcem acasă, în acel loc în care fără efort printr-o simplă înţelegere, realizăm că nu avem nevoie de nimic, că avem totul şi că suntem în siguranţă, suntem iubiţi, suntem văzuţi independent de prosperitatea materială din viaţa noastră, independent de relaţiile din viaţa noastră.  Şi cum putem ajunge acolo? Să vedem cine suntem, să simţim acea conştiinţă din care facem parte?

Când încetăm să mai facem eforturi prelungite, să ne chinuim să ajungem să atingem ceva , atunci rămânem cu simţul a cine suntem de fapt cu adevărat. Noi  ca şi oameni suntem observatori ai vieţii.  Viaţa se creează de la sine. Pe măsură ce crezi că ceva există, atunci îl vei putea şi vedea. Până atunci, nu înseamnă că nu există, înseamnă doar că tu nu crezi în acest ceva şi de aceea nu eşti aliniat cu el. Noi în esenţă suntem conştiinţa pură eternă şi când ajungi să înţelegi acest lucru îţi dai seama că moartea este doar o trecere, nu este supremul pericol.

Adevăratul secret al vieţii nu este legea atracţiei sau celelate legi ale universului, deşi acestea au în ele magia vieţii, adevăratul secret eşti TU.

Există o singură viaţă şi există mai mulţi privitori. Aceeaşi viaţa poate fi simţită în miliarde de moduri de fiecare fiinţă în parte. Totul ţine de înţelegerea că noi nu suntem  gândurile noastre, noi nu sunt emoţiile noastre, noi nu creăm nimic, noi doar suntem observatorii vieţii şi în acelaşi timp parte din conştiinţa care creează viaţă.

Atunci când ai înţeles cine eşti, un alt parfum al vieţii ţi se releva. Acest parfum a lui cine sunt se recunoaşte prin pace, bucurie, spaţiu. NU eşti bucuros pentru că, ci pur şi simplu eşti bucuros pentru că eşti. Înţelegi că în spatele a ceea ce vezi eşti infinit în timp şi spaţiu, că dincolo  de asta este o aromă.

Toţi vrem să ajungem la această descoperire. Cufundă-te în singurătate dacă vrei să ajungi acolo. Nu mai cauta soluţia prin ceea ce crezi că ştii, lasă totul pentru puţin timp de o parte şi cunfunda-te în interiorul tău, singură. Lasă totul până găseşti acel ceva care nu poate fi lăsat deoparte până găseşti acel loc care într-o clipită te va face să vezi complet diferit viaţa.

În acest loc nu va mai există lipsa armoniei, nu va mai exista niciun fel de lipsa  Şi apoi poţi să te mişti oriunde prin existenţa, să trăieşti viaţa într-o nouă manieră, unde nimic nu te va tulbura.

Ai curajul să rămâi complet singură o vreme, pentru a sta cu tine şi a găsi acest loc în care vei găsi răspunsul la toate întrebările tale. Cât timp îţi va lua, ce distanţă va trebui să parcurgi, nu ştiu.

Poţi să vezi că tot ce ne înconjoară este doar gând? Nimic nu există fără tine.

Darul nostru este oportunitatea de a  pune întrebări şi găsi răspunsuri, spre deosebire de celelate fiinţe necuvântătoare.

În final vei realiza că tot ceea ce este în faţa ta este schimbător , că totul se transformă în funcţie de percepţia ta.  Tot ce este în exterior vine şi pleacă în funcţie de cum se modifica percepetiile din interiorul tău. Nu poţi păstra nimic pentru că tu evoluezi continuu.  Însă în spatele acestor lucruri rămâi tu cu şinele tău faţă în faţă.

Cum arăţi tu?

Tot ceea ce există în jurul nostru este o expresie a gândurilor noastre, însă noi nu suntem gândurile noastre. Lumea e o oglindă pentru a-ţi arăta exact care sunt gândurile cărora tu le acorzi atenţie şi interes. Vrei să ştii cu ce gânduri te identifici, uită-te în jurul tău. Vrei să ştii care îţi sunt credinţele despre viaţa atunci uită-te în jurul tău.

O dată ce îţi dai seama de acest lucru poţi să schimbi credinţele şi astfel să îţi schimbi percepţia asupra experienţelor pe care le ai însă e nevoie să vezi cine eşti dincolo de tot acest joc pentru a putea ajunge la liniştea şi pacea care nu pot fi tulburate.

Dacă nu reuşeşti încă să ajungi acolo înseamnă că nu e momentul potrivit pentru tine. Ai răbdare şi nu aştepta vreun rezultat, pentru că atunci când nu aştepţi îl vei primi.

Joacă-te repetându-ţi afirmaţii zilnice, pentru că astfel vei ajunge să încarci acele afirmaţii cu energie şi astfel manifestarea acestora vă apărea în viaţa ta. Te pot ajuta să ajungi mai  repede la înţelegerea a cine eşti.

Joacă-te învăţând să te iubeşti pe tine, pentru că în final tu eşti iubire şi dacă încă nu simţi lucrul ăsta înseamnă că te identifici cu absenţa iubirii.

Joacă-te în fiecare zi pentru că întreaga viaţă este un joc, un joc al conştiinţei care se experimentează pe sine.

Te îmbrăţişez cu drag

Aştept comentariile tale mai jos, şi aştept să îmi spui care sunt acele lucruri care îţi provoacă suferinţă în acest moment pentru a aborda temele în următoarele articole şi pentru a te putea asista în această călătorie a vieţii.

Îţi trimit un buchet imens de iubire pentru buchetul imens de iubire din interiorul tău.

Pe curând