De când cauţi calea spre fericire şi pace lăuntrică?

N-aş ştii să-ţi spun de ce  eu mi-am pus toate întrebările din lume acum câţiva ani şi de atunci tot cobor în jos , pătrunzând în lumea dinăuntrul meu, găsind răspuns după răspuns. Nu aş ştii să-ţi spun de ce pentru unii oameni această căutare porneşte mai devreme şi pentru alţii mai târziu. Ceea ce cred este că are legătură cu acea ordine perfectă şi divină care ne înconjoară. Există un timp pentru toate şi aproape că nici nu are sens să te întrebi de ce pentru unii vine mai devreme şi pentru alţii vine mai târziu.

Ceea ce te asigur este că nu eşti singurul său singura care îşi pune întrebări. Nu eşti singurul său singura care trăieşte diferite stări în această căutare de sine. Probabil că după ce ne plictisim să tot căutăm în exterior , ne dăm seama că universul pe care atâta ni-l dorim se afla dincolo de graniţele acestei realităţi. Şi atunci vine momentul în care realizezi că ochii tăi sunt minunaţi şi cu ei poţi vedea tot ce este în afară, dar că mai există ceva şi mai minunat de atât care te ajută să priveşti înăuntru, acolo unde chiar vei găsi răspunsurile la căutările tale. Acest lucru şi mai minunat decât ochii tăi îl reprezintă inima ta şi prin ea poţi ajunge cu uşurinţă pe insula sufletului.

Poate că ai trăit şi tu aceasta transcendentă către acest tărâm, al sufletului deja sau dacă nu ai făcut-o încă , cu siguranţă va veni momentul.

Pe această insulă nemărginită a sufletului se întâmplă lucruri minunate. O nouă lume ţi se dezvăluie, însă şi eu şi tu, până acum nu am reuşit decât să aruncăm din când în când o privire. Acele priviri au venit însoţite de acele sentimente minunate de bucurie, linişte, fericire, magie chiar.  Cu toţii le trăim din când în când însă nu ştim ce se întâmplă .

În acele momente mintea noastră se opreşte şi într-o fracţiune de secundă chiar ne teleportăm într-un tărâm al fericirii. Nici nu ne putem explica această stare însă ştim că în acel moment nu mai avem nevoie de nimic , suntem plini, întregi, compleţi. Astfel intrăm în casa sufletului, unde toată bogăţiile lumii dăinuiesc şi ne îmbrăţişează cu iubire. E ca şi cum cineva ne-ar fi sărutat din interior şi o dată cu acel sărut am fi primit toată fericirea şi iubirea din lume. Orice dorinţă pentru altceva, orice vis, scop, obiectiv se disipă în acel moment. Simţi că ai totul şi nu ai nevoie să faci nimic pentru asta.

În această insulă a sufletului căutam mulţi să ajungem, însă de multe ori ne alegem mijlocul de transport nepotrivit. Cu siguranţă nu poţi ajunge acolo cu maşina, cu avionul, cu barcă sau orice invenţie a tehnologiei secolului. Nici măcar cu propria-ţi minte . Va veni un moment în care va trebui să renunţi la ea ca să poţi ajunge pe insula mult visată.

Singura care te va duce acolo va fi calea inimii. Momentul în care poţi să o faci este acela în care mintea şi toate iluziile ei tac. Momentul în care orice trecut său viitor dispar , rămânând un singur timp, acela al prezentului.

Cu toţii căutam răspunsuri. Aproape în fiecare moment al vieţii noastre, luăm decizii , facem alegeri care ne conduc fie către bucurie  şi iubire, fie către teamă şi suferinţă.

De multe  ori ne căutăm maeştrii, căutam ghizi care să ne dea răspunsurile potrivite , să ne conducă acolo unde trebuie să ne conducă, astfel încât să nu mai suferim.

Da, asta ne dorim cu toţii, să nu mai suferim. Mulţi spunem că ne dorim să fim fericiţi, însă cred că la ce ne referim este să scăpăm de acest sentiment de ne-fericire, să ne pierdem de acele lucruri care ne tulbura liniştea interioară.  Pentru unii, întreaga viaţă e o căutare, o căutare a acelei îmbrăţişări a universului plină de pace şi linişte interioară.

Cât timp ne lăsăm conduşi de minte şi iluziile ei , însă ne vom găsi mereu în confuzie. Pentru că mintea ta  poartă cu ea toate tiparele omenirii, toate împrumuturile, toate războaiele, toate incertitudinile, toate temerile şi toate suferinţele lumii.

Pe insula sufletului nu există nimic din aceste nenorociri, pentru că aceea este casa purităţii, esenţa pură a existenţei, divinitatea însăşi iar maestrul pe care îl cauţi ,  locuieşte aici. El este maestrul tău interior , singurul care te poate conduce pe tărâmul bucuriei şi liniştei.

Nici o strategie din lume pe care altcineva ţi-o va spune nu valorează mai mult decât vocea acestui maestru. Indiferent de experienţele  pe care le ai în lumea de afară, dacă urmezi calea arătată de acest maestru, într-o zi vei ajunge pe insula sufletului.

Ajungând aici, vei trăi o viaţă extraordinară, plină de magie, bucurie şi lipsită de teamă sau grijă. Vei înţelege perfect cine eşti cu adevărat şi care este rolul fiecărei experienţe de viaţă  sau a oamenilor pe care îi întâlneşti. Trăind pe calea inimii vei înţelege că experienţele nu sunt rele sau bune ci ele toate îţi servesc ţie pentru a găsi calea spre insula sufletului.

În articolele ce urmează mă voi strădui că împreună să găsim această cale spre a trăi cu inima.

Noi începuturi

De azi ne îndreptăm spre noi începuturi.  Aşa că te invit a păşeşti alături de mine.

Vindecarea începe cu  un prim pas.  Primul efort conştient de a-ţi schimba viaţa în mai bine reprezintă  primul pas înainte. Eşti gata să faci acest pas?

Pentru că acest lucru înseamnă să te îndrepţi spre noi posibilităţi şi renaştere. Este un pas plin de speranţă.

Nu contează dacă primul pas pe care îl faci este unul de bebeluş. Nu contează dacă vei face un pas şi apoi vei mai rămâne ceva timp acolo , până să faci cel de-al doilea pas.  Important este că ai făcut efortul. Ai făcut primul pas.  Este un început. Primul pas către  călătoria vindecării , spre insula sufletului, marchează un nou început.  Ne aflăm într-o perioadă de profundă transformare la nivelul conştiinţei umane globale, aşadar este o perioadă extrem de potrivită pentru asta. Putem să începe să trăim o altă viaţă plină de bucurie , linişte, magie. Cum? Urmând calea inimii.

Cele 6 virtuţi ale inimii

Se pare că inima energetică este compusă din  şase forme primare de  expresie: aprecierea,  compasiunea,  iertarea, modestia,  înţelegerea şi curajul. Împreună, aceste 6  comportamente reprezintă  esenţa inimii  energetice şi  exprimate în viaţa noastră  zilnică, îi dau posibilitatea inimii  să funcţioneze ca un portal spre  şinele nostru interior sau  suflet.

Indiferent câtă importanţă i-am acorda  puterii creierului nostru se pare că nu este aceasa singura formă de inteligenţă din univers, ba mai mult  aceasta  inteligenta folosim este  întărită de  inteligenta emoţională şi abilitatea de a  ne conduce vieţile  de pe platform celor 6 virtuţi . Aceste virtuţi întotdeauna ne vor duce să ne întoarcem către intuiţia noastră, vocea noastră interioară pură, care ne strigă de pe insula sufletului şi care reprezintă  conexiunea noastră  cu divinitatea şi informaţia universală.

Există o zicală care spune că

‘’Ceea ce putem exprima prin  inima  reprezintă aur pentru  minte.’’

Aurul în acest caz repreinta abilitatea noastră de a  ne exprima aceste virtuţi în tandem sau separate pentru situaţiile variate cu care viaţa ne-a stability întâlnirea.

Primul pas pe calea inimii înseamnă aşadar să învăţăm să ne modificăm acţiunile  pa baza acestor virtuţi şi  să ne reclaibram sistemu de valori, astfel ajungând la o energie extraordinară şi creativitate  şi la recăpătarea  echilibrului emoţional.

În funcţie de experienţele cu care viaţa te aşează la masă,  intreba-te:

Ce ar face acum aprecierea?

Ce ar face acum compasiunea?

Ce ar face acum iertarea?

Ce ar face înţelegerea?

Ce ar face curajul?

Ce ar face modestia?

Filtrându-ţi deciziile zilnice pe baza acestor virtuţi nu numai că vei contribui la îmbunătăţirea stării tale personale şi te vei găsi pe drumul potrivit spre insula sufletului, dar vei crea în jurul tău un câmp pozitiv în jurul tău , un câmp care îi va atinge pe toţi cei cu care interacţionezi  pe principiul rezonantei. Dacă vei fi incojurata de toate aceste minunate emoţii, nu doar că vor avea un efect extraordinary asupra ta dar vor atinge sufletele celorlalţi.

Totul se rezumă la următorul lucru. Ne apropiem de divinitate, de fericire, de pace, de lumină  prin intermediul inimii şi nu al capului. Putem învăţa toate cunoştinţele din lume,  putem asimila toate informaţiile din lume, dacă nu ne vom ghida viaţa după aceste virtuţi  vom avea doar un cap plin de concepte şi cuvinte goale.

Mintea nu te va duce niciodată spre insula sufletului şi fericirii însă o inimă deschisă o va face întotdeauna.

Eşti pregătită să păşeşti spre bucurie, fericire, linişte? Dacă da , lasă-mi un comentariu să ştiu că exişti şi împreună vom păşi pe calea inimii, înspre insulă sufletului începând chiar de astăzi.

Cu iubire