Ziua în care m-am născut cu siguranţă nu a fost întâmplătoare.  Graţia, iubirea divină şi scânteia de viaţă au coborât în pântecul mamei mele şi astfel undeva a mai apărut o stea.

E steaua mea, aşa îmi place mie să cred, şi reprezintă de fapt un bob de divinitate care se proiectează pe pământ în trupul meu.

Mă gândesc de multe ori la ziua în care voi avea experienţa de a fi mama. Mă gândesc cât de minunat  trebuie să fie să găzduieşti un suflet pe care apoi să-l parfumezi cu toată dragostea ta.

Dincolo de explicaţiile biologice care spun că noi suntem cei care susţinem viaţa, eu cred că există o conştiinţă pură şi măreaţa care întreţine viaţa pe Pământ. Acea scânteie din trupul nostru care ne părăseşte atunci când părăsim experienţa vieţii pe pământ , nu dispare niciodată.  Ea doar se întoarce în univers, acolo de unde a coborât şi prima oară. De multe ori spunem este copilul meu, însă mai mult decât atât este un suflet care a venit să trăiască o experienţă umană pe pământ. Iubirea este liantul tuturor lucrurilor şi cu toţii suntem egali pe scara universală.

Întâlnirea a două suflete este un moment de binecuvântare şi cea mai mare greşeală este să priveşti acest suflet, pe care îl numeşti al tău ,ca fiind posesiunea ta şi să încerci să îi impui modul tău de a vedea viaţa.

În vremuri de demult, copiii nu erau crescuţi de părinţii lor, ci erau crescuţi de înţelepţii comunităţii, tocmai pentru că ei să înţeleagă sensul vieţii şi pentru că nu erau consideraţi ca fiind ai cuiva, ci toţi împreună formau un întreg, cred că mai degreaba erau ca fraţii. Această idee se regăseşte şi în Biblie, ideea de a-ţi iubi aproapele nu cunoaşte grade de rudenie aşa cum privim noi astăzi.

Naşterea şi moartea pe pământ reprezintă motiv de bucurie şi respectiv de tristeţe pentru noi cei care întâmpinăm nouă fiinţă umană care va face parte din viaţa noastră.

Dar oare sufletul care parcurge aceste etape experimentează în acelaşi fel lucrurile?

Am întâlnit oameni care se tem de moarte şi am întâlnit oameni care ştiu că nu au de ce să se teamă pentru că de fapt în acel moment, se întorc acasă.

Chiar zilele trecute am cunoscut o doamnă care mi-a spus că a fost aproape de moarte şi nu e deloc înspăimântătoare, ba mai mult, sentimentul care te cuprinde este unul de pace şi eliberare.

Zâmbea atât de linsitit şi senin încât toate credinţele mele au căpătat rădăcini şi mai adânci.

A fost un moment în viaţa mea, în care am ajuns la o înţelegere, o percepţie asupra vieţii care întotdeauna îmi oferă siguranţă, linişte şi bucurie.

Nu e prima oară când îţi povestesc despre aceste lucruri şi nu bravez cu nimic.

Această înţelegere asupra naşterii, morţii, asupra scopului vieţii în general sunt cele care se pliază pe orice religie şi m-au făcut să gust bucuria şi liniştea la fiecare pas.

Mi-am dat seama că vine un moment pentru fiecare  şi totul se întâmplă într-o ordine perfectă.

Sunt momente în care experimentez tot felul de emoţii dar în final, dincolo de acestea îmi trăiesc viaţa dintr-un  loc în care am certitudinea  interioară că viaţa înseamnă magie şi este în sine o experienţă  extraordinară pe care am fost binecuvântată să o gust.

Nimic nu îmi pare prea greu, nimic nu îmi pare o pedeapsă, nimic nu îmi pare a fi altceva decât este.

Am învăţat că lucrurile  pur şi simplu sunt iar cei care dau un calificativ acestora suntem noi, oamenii. Noi suntem cei care judecăm un lucru ca fiind bun sau rău, trist sau vesel, greu sau uşor .

O dată cu schimbarea percepţiei noastre acestea se modifică, şi începi să experimentezi claritatea. Îţi dai seama că nu mai e vorba despre a trăi cu aceste judecăţi, ci e vorba despre modul în care tu priveşti lucrurile.

Există un loc în care ajungi şi din care priveşti cu totul diferit orice se întâmplă în jurul tău.

Mi-aş dori să am o baghetă magică şi să te duc acolo într-o clipită, însă ţi-aş strica toată bucuria de a descoperi tu însuţi aceste lucruri.

Eu nu voi putea niciodată să îţi arăt acest rai pe pământ, fără contribuţia ta.

Tu eşti adevăratul maestru, iar tot ceea ce eu spun sunt doar indicatoare pentru tine, care te conduc pe acest drum.

Am citit multe cărţi în viaţa mea, am aflat multe păreri despre această cale spre armonia interioară, însă nu ele m-au adus să văd lucrurile în modul în care le văd astăzi. Nu e de ajuns să citeşti, să te educi, să ceri păreri, fără a te uita tu însăţi în interiorul tău şi să simţi cu adevărat adevărul.

Am observat însă un lucru, atunci când găseşti această pace şi linişte interioară, toate mesajele sună la fel. Toţi învăţătorii spirituali  care chiar au ajuns la această revelaţie vor purta un mesaj asemănător şi îl vor repeta  de multe ori , fiecare în maniera proprie.

Dacă vei căuta să fii cârcotaş vei spune că unii au copiat de la alţii, sau că unii vorbesc din cărţi, însă oare contează cine a fost primul care a făcut descoperirea? Oare de unde ştim care a fost primul care a ajuns la acesta înţelegere? Şi oare mai contează cui i-a venit primul gând?

Doar mintea ta va pune astfel de piedici şi se va împiedica de aceste detalii, şi atunci când te vei  lasa condusă de aceasta, nu ai cum să ajungi în acel loc minunat plin de pace, iubire, linişte şi armonie pentru că el se afla dincolo de minte.

Tu eşti iubirea necondiţionată, eşti bucuria, eşti toate lucrurile care există deja. E important să crezi în asta pentru a le putea trăi ca şi experienţă.

Nu sunt aici să îţi dau viaţa peste cap, să îţi impun să crezi ceea ce cred şi eu. Nu sunt aici să îţi spun poveşti sau  descoperiri din cărţi pe care nu le-am trăit şi le-am experimentat. Nu sunt aici să vorbesc despre o lume utopică, pentru că  o viaţă trăită în armonie nu este o utopie, este dreptul tău prin naştere.

Sunt aici din iubire, pentru iubire şi  pentru că simt să dau aceste mesaje mai departe şi nici măcar acest lucru nu este meritul meu. Am primit aceste răspunsuri şi această înţelegere  la rândul meu şi faptul că tu le auzi astăzi este pentru că undeva în interiorul tău le-ai cerut.

Sunt fericită că eşti alături de mine, şi ştiu că în interiorul tău simţi la fel ca şi mine şi mai ştiu că deja ai în interiorul tău calea prin care să experimentezi toate astea. Tot ce trebuie să faci este să o descoperi.

Noi oamenii suntem construiţi astfel încât să nu credem până vedem şi de aceea doar experienţă proprie te va conduce spre acest adevăr.

Ceea ce pot să fac însă   este să îţi arăt o cale, prin care eu am ajuns să gust viaţa în acest mod fantastic, şi apoi să te asist pe propriul tău drum către acest loc.

Dacă simţi  în sufletul tău să mergi alături de mine,  sunt fericită să îţi fiu alături. Voi continua să împărtăşesc cu tine tot ceea ce trăiesc şi experimentez şi mai mult, o să susţin din ce în ce mai multe workshopuri pentru a-ţi arăta cum poţi să ajungi să vezi cine eşti cu adevărat.

Aceasta este cheia care îţi va deschide o poartă către a privi viaţa ca un rai pe pământ şi a trăi  dintr-un loc al iubirii, şi nu al temerilor, de a trăi dintr-un loc în care suferinţa păleşte pe zi ce trece.

Sunt câteva concluzii la care am ajuns şi care se regăsesc şi în marile adevăruri împărtăşite de marii înţelepţii ai lumii şi pe care o dată ce ajungi să le simţi îţi vor transforma cu totul viziunea asupra vieţii şi modul în care experimentezi zi de zi.

Nu suntem doar trup şi minte, suntem fiinţe complete şi infinite.

Calea spre libertate şi linişte interioară o găseşti atunci când mintea este tăcută.

Adevărata căutare în viaţă este căutarea sinelui nostru autentic.

Suntem un întreg şi ne reflectăm în permanenţă unii în ceilalţi.

Singurul timp este timpul acum, trecutul şi viitorul sunt iluzii ale minţii.

Nu suntem gândurile şi emoţiile noastre. Identificarea cu ele este ceea ce ne poate conduce la agonie au extaz.

Banii sunt energie şi trebuie să circule .

Suntem deja în interiorul nostru tot ceea ce putem căuta vreodată. Direcţia spre care avem nevoie să ne îndreptăm pentru a găsi echilibru şi armonia sufletească este întotdeauna spre interior.

Suntem aici pentru a experimenta tot ceea ce există la nivel de concept şi fiecare experienţă este unică şi interesantă atunci când o priveşti prin ochii sinelui tău autentic.

Nu există bine sau rău, există doar experienţa şi poţi trăi tristeţea zâmbind, furia rămânând în afara ei.

Atunci când trăieşti dintr-un loc al iubirii viaţa ţi se înfăţişează magică aşa cum este, atunci când trăieşti într-un loc al temerilor ea capătă nuanţe înfricoşătoare şi pline de suferinţă.

Nu suntem stăpânii a nimic din ce există în această lume, toate există doar să ne asiste în experienţele noastre. Cu cât ne agăţăm mai mult de lucruri şi oameni , cu atât mai repede le vom pierde.

Totul este impermanent în această viaţă pământească , adevărata permanenţă o trăim după trecerea pe care o numim moarte.

Viaţa este o oportunitate extraordinară prin care noi experimentăm tot ceea ce există. Cum ar fi să ştii să dansezi dar să nu o poţi face vreodată? Cum ar fi să ştii să faci dragoste dar să nu o poţi experimenta niciodată, cum ar fi să ştii totul şi să nu experimentezi nimic? Îţi dai seama de ce viaţă pe pământ este un dar? Rolul ei este însăşi experienţa şi te poţi bucura din plin de ea.

Toate temerile şi problemele sunt iluzii ale minţii care alunecă spre trecut său viitor.

Mintea este egocentrică, sufletul este iubire necondiţionată şi compasiune.

Relaţiile noastre pot să ne aducă experienţe extraordinare atunci când lăsăm la o parte ataşamentul şi temerile.

Adevăratele experienţe magice şi bucuria vieţii o găseşti în momentul prezent dincolo de aşteptări şi scenari ale minţii.

Când ajungi în centrul fiinţei tale, nu mai ai nevoie de nimic, doar simplu fapt că eşti îţi este de ajuns.

Toate aceste  lucruri vor fi judecate de mintea ta, însă cu un salt în credinţa vei trăi cu adevărat experienţa lor.

Dacă vrei să aprofundezi şi să  trăieşti o viaţă ghidată pe aceste principii şi dacă vrei să  îţi împărtăşesc mai multe despre cum am ajuns aici şi despre cum poţi ajunge şi tu să trăieşti în acest mod, te aştept la workshopul  pe care îl organizez şi care atinge toate aceste idei.

Pe lângă dezvoltarea principiilor şi dezvoltarea şi mai mult a acestor principii de viaţă, vei experimenta jocuri şi tehnici care poţi fi în indicator extrem de puternic în drumul tău spre pacea , iubirea şi fericirea  pe care o cauţi.

Te îmbrăţişez cu drag, şi aştept comentariile tale despre ce anume ai vrea să aprofundez dintre aceste principia pe viitor în articolele mele.

Te îmbrăţişez cu iubire.

Cristina Miculete