Viaţa este cel mai frumos miracol. Misterele ei m-au fascinat dintotdeauna, iar legile firii şi conştiinţei îţi fac călătoria de descoperire atât de incitantă.

În fiecare zi avem ocazia atunci când ne trezim din starea de vis, să ne trezim şi din starea de veghe. În fiecare zi ni se oferă această oportunitate, şi până nu de mult nu înţelegeam ce înseamnă acest lucru.

Poate te întrebi la ce mă refer când spun să ne trezim din starea de veghe?

Am să-ţi spun imediat, dar mai întâi aş vrea să te întreb câteva lucruri despre tine:

Aş vrea să te întreb pe ce drum te afli acum? Ce plăceri vânezi? Ce dureri eviţi?

Care sunt obiectivele? Unde vrei să ajungi?

Iar după ce ai răspuns la toate aceste întrebări, aş vrea să îţi mai adresez poate cea mai importantă întrebare care stă în spatele celorlalte:

De ce vrei toate astea? Ce cauţi de fapt? Şi cine eşti tu cel care caută?

Când spun că avem şansă în fiecare zi să ne trezim din starea de veghe la fel cum ne trezim din vis, mă refer la trezirea noastră sufletească, sau spirituală cum vrei să îi spui, mă refer la trezirea noastră din iluzia plăcerilor, şi începerea unei vieţi cu adevărat reale, o viaţă din locul sinelui nostru real, nu a ego-ului (şinele fals).

De ce te îndemn să faci asta? Pentru că în urmă cu ceva vreme am ajuns poate la una dintre cele mai mari conştientizări a vieţii mele:

Problemele tale sunt direct proporţionale cu ego-ul tău. Cu cât ai un ego mai puternic, o identitate creată la care nu vrei să renunţi, cu atât problemele pe care le vei percepe în viaţa ta vor fi mai mari.

Majoritatea oamenilor nu ştiu ce înseamnă acest lucru, dar dacă eşti aici şi citeşti aceste rânduri, lasă-mă să îţi spun că tu eşti printre cei pregătiţi să se reîntoarcă acasă, să se reîntoarcă la fericire, la starea lor naturală de a fi şi poate aceste cuvinte nu sunt acum decât o sămânţă pentru un proces care se va întâmpla natural de acum încolo.

Nici nu contează până la urmă dacă mă crezi sau nu, ci ceea ce contează este să începi să te întrebi dacă acest lucru poate să fie adevărat?

Aş vrea să stai un pic pe loc acum, şi să te gândeşti la acele momente din viaţa ta când când ai simţit că problemele te copleşesc dintr-o perspectivă pe care nu ai văzut-o până acum.

Aş vrea să te gândeşti dacă în acea perioadă în care toate aceste probleme au apărut, făceai ceea ce îţi spunea inima, sau făceai lucrurile din teamă pentru viitor?

Aş vrea să te gândeşti dacă în acea perioadă în care toate aceste probleme au apărut, îţi ghidai viaţa pe adevăr sau pe minciună (faţă de alţii şi faţă de tine însuţi/însăţi)?

Aş vrea să te gândeşti dacă în acea perioadă în care toate aceste probleme au apărut practicai violenta verbal sau fizic asupra altor fiinţe umane?

Aş vrea să te gândeşti dacă în acea perioadă în care toate aceste probleme au apărut nu cumva ai fost un hoţ (de energie sau orice altceva)?

Aş vrea să te gândeşti dacă în acea perioadă în care toate aceste probleme au apărut îţi ghidai viaţa pe iertare sau mai degrabă purtai ranchiună celorlalţi sau ţie însuţi/însăţi?

Aş vrea să te gândeşti dacă în acea perioadă în care toate aceste probleme au apărut aveai compasiune pentru cei care sufereau, indiferent dacă la un moment dat au fost cruzi sau nu cu tine?

Aş vrea să te gândeşti dacă în acea perioadă în care toate aceste probleme au apărut nu cumva rolul pe care îl îmbrăcai era de persoană încăpăţânată, care vrea cu orice preţ să aibă dreptate?

Aş vrea să te gândeşti dacă în acea perioadă în care toate aceste probleme au apărut ţineai mai mult cu dinţii de imaginea ta în faţa lumii în loc de a ţine cu dinţii de fericirea ta?

Dragul meu/draga mea vreau să ştii că toate lucrurile de mai sus la care se mai adaugă şi altele, nu sunt altceva decât efecte ale unei vieţi duse din locul minţii egotice, care nu cunoaşte adevărul despre cine este cu adevărat. Cea mai mare suferinţă de-a lungul întregii tale vieţi, nu va fi niciodată cauzată de un eveniment, o persoană, o situaţie, ci va fi cauzată doar de ignoranţa ta faţă de ceea ce eşti cu adevărat.

Problemele tale vor fi atât de mari pe care acest construct fals pe care îl numeşti în clipa aceasta ‘’eu’’.

Cu cât începi să renunţi la ceea ce crezi că eşti, şi începi să trăieşti în braţele existenţei, ca fiind ceea ce eşti, cu atât viaţa ta devine ca prin miracol mai simplă.

Cât de nefericit/a eşti astăzi, oricât de multe problem percepi acum, ai însă o şansă. Şi astăzi, şi mâine ai o şansă, să ieşi din iluzie, şi să începi să dai drumul pe aripi de vânt, tuturor lucrurilor false despre tine.

Poţi să începi să dai drumul în primul rând fricii de viitor.

Poţi să începi să dai drumul minciunilor pe care le-ai spus sau ţi le-ai spus până acum, pentru a proteja aceasta identitate falsă, această persoană care ai fost poate toată viaţa ta. Nu îţi cer să o ucizi, pentru că probabil aţi avut şi momente frumoase împreună, şi chiar îţi place de ea, însă îţi cer să-I mulţumeşti pentru tot ce a trăit până acum prin tine, şi să o laşi să zboare peste mări şi tari, pentru că astăzi nu îţi mă serveşte.

Îţi cer astăzi să dai voie adevăratului suflet din tine să se exprime începând de acum, şi să începi să îţi împarţi darul cu lumea. Te asigur că nu vei muri de foame. Îţi cer astăzi să fii sincer/a poate pentru prima dată în viaţa ta cu tine şi cu ceilalţi şi de acum încolo să îţi trăieşti viaţa în adevăr, pentru că o viaţă trăită în adevăr, înseamnă o viaţă trăită în pace, în bucurie, în libertate.

Poţi să începi să explorezi mai mult ce înseamnă de fapt să descoperi cine eşti cu adevărat pentru că o dată cu această descoperire vei putea să dai drumul tuturor resentimentelor, tuturor frustrărilor din trecut, tuturor neîmplinirilor care uneori te împing să fii crud inconştient cu cei din jurul tău.

Poţi să începi laşi deoparte aroganta prin care ai crezut că un titlu, un statut te face superior altcuiva, şi vei descoperi comori nebănuite în tot ceea ce te înconjoară. Rămâi cu curiozitatea unui copil care abia acum descoperă lumea, şi alege ca măcar pentru o perioadă să îţi asumi că tot ce ştii este că nu ştii nimic, vorba unui filozof celebru.

Poţi să începi să arunci din toate aceste greutăţi de pe umerii tăi, dându-ţi voie să ajungi la revelaţia, că nu ai, nu vei avea, şi nu ai avut niciodată controlul. Pentru că în sufletul tău deja ştii asta. Cu o simplă privire asupra vieţii tale, îţi vei da seama, că dacă ai avea control, şi nu ar exista nimic superior acestui complex trup-minte, nu ar trebui să ai nici o problemă, pentru că ai avea tot ce îţi doreşti instant.

Slavă Domnului că nu este aşa, pentru că uneori dorinţele se nasc din ignoranţă, iar nevoile sunt cele care contează cu adevărat. Există ceva în tine, superior minţii tale, care ştie ce ai nevoie, ştie ce îţi doreşti, dar în acelaşi timp ştie, că ceea ce trebuie să primeşti nu este ce vrei ci ce îţi serveşte cu adevărat la desăvârşirea ta ca fiinţă umană.

Din păcate niciodată nu ai devenit mai înţelept un urma experienţelor plăcute, aşa că poţi să începi să mulţumeşti celor neplăcute.

Viaţa înseamnă magie, important este să descoperi cum funcţionează. Cunoaşterea adevărată te va duce mereu la o viaţă simplă, o viaţă care se desfăşoară cu uşurinţă, precum naturaleţea frunzelor ce cresc de la sine, precum firele de iarbă ce se leagănă în vânt, precum norii care  zboară prin văzduh.

Viaţa nu înseamnă efort. Iluzia duce la efort. Ignoranţa duce la efort. O perspectivă greşită asupra vieţii duce la efort.

Viaţa înseamnă uşurinţă. Viaţa înseamnă libertate..Viaţa înseamnă bucurie. Viaţa înseamnă iubire.

Restul sunt iluzii, iluzii create de un ego mult prea puternic care nu ştie altceva decât să creeze probleme. Aşa funcţionează.

Dacă vrei să trăieşti adevărata viaţă, este momentul să transcenzi acest ego. Te întreb acum, eşti dispus/a să o faci?

Cu drag Cristina