De câte ori ai cerut ceva și când ai primit acel ceva ţi-ai dat seama că nu este chiar atât de important, că ai fi putut să trăieşti fără el?

Procesul începe cam aşa: Mai întâi ai un gând și acel gând îţi spune că ceva minunat se va întâmpla atunci când dorinţa ta va deveni realitate. Poate să fie vorba despre pereche de pantofi scumpi, o maşină, un apartament nou, niște prieteni foarte cool, o nouă soție/soţ o nouă pisică, un mouse etc. Și începi să crezi că o dată ce vei primi acel ceva vei fi cu adevărat fericit.

De multe ori te plângi în stânga şi în dreapta în legătură cu viaţa ta, şi în legătură cu faptul că nimic nu îţi aduce împlinire şi îţi spui că ai nevoie de o schimbare, ai nevoia de ceva care să aducă semnificaţie vieţii tale din nou.

Speri, îţi doreşti şi visezi la acea zi în care totul se va schimba pentru tine.

Am auzit de multe ori oamenii care vorbesc despre nefericirea lor și modul în care toată viața lor se va schimba odată ce vor ajunge să se îmbogățească, odată ce vor ajunge să aibă pe cineva care să îi iubească şi să îi aprecieze, odată ce vor avansa la jobul lor, o dată ce vor avea lucrurile pe care şi le-au dorit de mici copii, şi povestea continua. Însă ce se întâmplă este ca în momentele în care chiar primesc ceea ce şi-au dorit de la viaţă, se comporta ca şi cum nu e mare scofală, nici măcar nu sunt recunoscători, şi nici măcar nu ştiu să se bucure de ce au primit.

Şi atunci care este sensul alergării după toate acestea? Dacă nu ştii să te bucuri de ceea ce ai atunci când ai? Dacă nu ştii să fii recunoscător pentru că viaţa ţi-a adus în dar ceea ce tu ai crezut că ai nevoie?

Care este sensul să te lupţi să ajungi să ai tot ceea ce îţi doreşti?

Îţi spun eu, niciunul. Pentru că dacă în acest moment tu nu ştii să fii fericit, nu vei ştii să fii fericit nici cu 1 milion de dolari în cont, nici cu cea mai minunată vila pe care ţi-o poţi imagina, nici cu cea mai glorioasă carieră din lume, nici nu cea mai tare maşina pe care ai visat-o.

Dacă eşti una dintre aceste persoane, oricât ai primi de la viaţă, întotdeauna îţi vei dori mai mult, şi niciodată nu vei fi mulţumit. Unde este pacea din ‘’ mai mult este mai bine’’?

Lasă-mă să îţi spun un lucru. Dacă vei continua să trăieşti văzând viaţa aşa, niciodată nu vei fi fericit. Pentru că trăieşti într-o iluzie. Trăieşti într-o buclă a minţii tale, care spune că plăcerea înseamnă fericire, care spune că dobândirea de suficiente lucruri te va conduce în final spre pace şi fericire.

Cu toţii ştim că nu este adevărat. Cu toţii ştim că mereu găseşti altceva ce spui că mai ai nevoie pentru a ajunge la fericire, după ce ţi-ai îndeplinit dorinţele? Îţi spui, mai un pic. Mai aceasta realizare şi gata, sigur ajung acolo.

Problema este în această modalitate de a privi viaţa, ca într-un fel bizar, cum crezi că eşti cu un pas mai aproape de fericire, cum distanţa devine mai mare. Şi ştii de ce?

Pentru că întotdeauna ai căutat în locul nepotrivit.

Fericirea noastră nu poate fi găsita în exterior. Niciodată nu o vei găsi acolo.. Pentru că noi să fim fericiți, pentru că noi să fim în pace cu noi înșine și cu cei din jurul nostru, trebuie să privim în interior. Soțul tău nu te poate face fericit, soția ta nu te poate face fericit, posesiunile tale nu te pot face fericit. Doar ne amăgim crezând că o vor face şi ne lăsăm prinşi în această așteptare ca lucrurile să se întâmple pentru că noi să ajungem la împlinire în cele din urmă. Aşteptam ca anumiţi oameni să apară în viețile noastre crezând că ei dețin cheia fericirii noastre. Dar nu acesta e modul în care funcționează lucrurile

Toate aceste placeri şi stimuli exteriori te vor face fericit pentru o vreme, eu nu spun că nu, însă dacă se întâmplă ca ele să plece din viaţa ta vei reveni la starea inițială, la senzația de gol în interior, singuratic, confuz și pierdut.

Şi oare aceasta este fericirea care durează? Oare aceasta este fericirea pe care-o cauţi, o fericire dependenta de anumite obiecte, care atunci când pleacă din viaţa ta, te lasă gol şi pierdut? Poţi alege această cale, dar să nu te surprindă ca viaţa se schimbă, oamenii, lucrurile, vin şi pleacă şi dacă alegi să devii dependent de ele, suferinţa va fi cruntă când ‘’vei pierde’’ unul din obiecte sau oameni.

Te-ai născut întreg, nu ai nevoie de completări să fii fericit. Exista o cale prin care să poţi fii în pace şi ok, independent de impermanenţa vieţii. Tu pe aceasta ai nevoie să o ai ca obiectiv. Aceasta este marea ta comoara, care o dată descoperită, nu te vei mai simţi niciodată singur, pierdut, gol.

Anumite stări vor mai apărea, dar fundalul va fi mereu de pace, siguranţă, iubire, şi o stare naturală de ‘’sunt ok, orice ar fi’’.

Poate că ar trebui să începi să fii recunoscător pentru tot ceea ce viața ţi-a oferit până acum. Poate că ar trebui să începi să fi recunoscător pentru persoană minunată care eşti cu adevărat, pentru oamenii minunaţi care sunt prezenţi în viața ta, oamenii care te iubesc şi te apreciază. Poate că ar trebui să începi să fi recunoscător pentru toate lucrurile minunate pe care le-ați primit de la viață, acele lucruri pe care le ai primit gratuit., fără efort.

Acestea sunt comorile tale reale, acele lucruri care au venit la noi pentru gratuit, acele lucruri care nu pot fi cumpărate, cum ar fi corpul nostru, sănătatea noastră, mintea noastră. Am uitat să le acordăm credit de cele mai multe ori, doar pentru că au venit pur şi simplu, ne-au fost dăruite, nu cumpărate şi ne-am concentrat să punem preţ doar pe lucrurile care pot fi cumpărate cu bani. Mare greşeală. Căci va veni momentul când vei înţelege, ca în final ce este important nu se poate cumpăra cu bani.

Ce se întâmplă dacă pierzi un picior, sau un braț? Ce se întâmplă dacă îţi pierzi vederea? Atunci îți dai seama cu adevărat ce este valoros și ce nu. Acum nu vezi poate răsăritul, nu te bucuri de natură, uiţi să fii atent în jurul tău, pentru că te focusezi pe viitor în permanentă şi pe a asimila din ce în ce mai multă plăcere. Oare va fi nevoie să îţi pierzi vederea că să valorizezi în final ce frumoasă e lumea, şi să vezi cu adevărat minunăţia din momentul prezent? Oare nu poţi să te trezeşti acum?’

Apoi, te lupți cu partenerul tău pentru bani, pe lucruri care sunt într-adevăr superficiale, te baţi cu familia și prietenii pe lucruri care peste 1 an de acum nu va mai important pentru niciunul din voi, in loc să apreciezi fiecare moment cu ei. Niciodată nu se ştie ce se va întâmpla mâine. Nimic nu durează pentru totdeauna vreodată dar uitam adesea asta. Uitam să trăim ca şi cum azi ar putea să fie ultima. Să spunem lucrurile frumoase în schimbul celor care rănesc. Să comunicăm ce apreciem în locul a ceea ce nu apreciem. Să vedem lumina în locul întunericului. Să trăim prezentul în detrimentul amintirii trecutului şi iluziei viitorului. Totul în această viaţă este trecător. Vom lăsa cu totii această planetă în cele din urmă și toate lucrurile în legătură cu care ne-am îngrijorat nu vor mai însemna nimic pentru nimeni.

De aceea este esenţial să înţelegem că noi suntem fără început şi sfârşit, dar corpurile în care trăim nu. Viaţa pe Pământ, nu! Totul este impermanent şi atunci singurul timp în care merita să trăieşti este Prezentul.

Decide să dezvolţi o atitudine de recunoștință, și decide să mulţumeşti pentru tot ce se întâmplă cu tine, pentru toată lumea care apare în viața ta, știind că fiecare pas înainte este un pas spre realizarea a ceva mai mare și mai bun decât situația actuală. Fii recunoscător pentru viaţa ta.

Fii recunoscător pentru tot ce ai și tot ce ești. Fii recunoscător pentru tot și toată lumea și începe să arăţi aprecierea mai des. Fă-ţi un obicei din a scrie cel puțin o dată pe săptămână motivele pe care le ai pentru recunoştinţa. Dacă nu ai făcut acest lucru înainte s-ar putea să nu ştii că asta te va face să te simţi cu adevărat spectaculos.. Exprimarea recunoștinței este una dintre activitățile care este dovedit științific că duce la creșterea nivelului nostru de fericire. Este un lucru simplu care îţi va aduce rezultate foarte bune. Nu ai nimic de pierdut. Nu ia prea mult timp și energie şi calitatea vieții tale se va îmbunătăţi.

‘Recunoştinţa aduce sens trecutului nostru, aduce pace prezentului nostru și creează o viziune pentru viitor. „Când ești recunoscător frica dispare și apare abundența.” Anthony Robbins

Cu drag

Produse Recomandate