Nimic nu e întâmplător…

Astăzi mi-am dat seama că în fiecare zi aflu câte ceva. Că e esenţial să mă deschid şi să învăţ de la toate persoanele cu care interacţionez. Mi-am dat seama că atunci când eşti generos, viaţa e generooasa cu tine, că atunci că emiţi intenţii şi gânduri pozitive ele ţi se vor întoarce, că atunci când judec, mereu atrag persoane care mă judeca, că atunci când încerc să conving pe cineva de ceva sunt o hoaţă de energie şi voi atrage în viaţa mea oameni care mă vor fura. Mai mult am înţeles că dacă nu eşti sinceră şi transparentă, vei atrage în viaţa ta oameni care te vor minţi. Mi-am reamintit că tot ceea ce am de făcut este să acţionez conform entuziasmului şi bucuriei, şi să fac doar acele lucruri  care îmi provoacă aceste sentimente pentru că ele exprima adevăratul meu sine. Că până acum am fost de multe ori  o persoană care nu-i acceptă pe ceilalţi aşa cum sunt, şi se punea mereu pe o poziţie de superioritate şi  de ‘’eu ştiu mai bine decât tine’’, şi că atunci când cineva îmi spune ceva cu care nu sunt de acord, atunci când eşti suficient  destul de evoluată ai puterea să zâmbeşti în loc să te enervezi.

De-a lungul vremii am trecut prin diverse etape, şi de fiecare dată când am crezut că ştiu totul experienţă a venit şi mi-a demonstrat că deşi la nivel verbal şi mental m-am programat să fiu o anumită persoană, în subcontientul meu încă se derulau programe vechi, credinţe vechi  care anulau tot ceea e emiteam la nivel mental.

Am fost în această ipostază de mai multe ori în viaţa mea, şi nu mi-e ruşine să recunosc . De ce mi-ar fi? Sunt un suflet care a venit aici să trăiesc o experienţă umană, un suflet care experimentează şi pe zi ce trece se apropie de cine este cu adevărat.

Mi-am dat seama cât de important este să trăieşti în inimă şi să fii conştientă de legile după care funcţionează universul pentru a putea să dansezi frumos prin viaţă.

De  multe ori ne trezim în fata anumitor evenimente  şi nu înţelegem de ce au apărut. Unele sunt dureroase , altele sunt pline de bucurie şi încântare. Ne întrebăm ce am făcut să merităm aceste lucruri când de fapt tot ce ni se întâmplă noi am cerut prin intenţiile noastre emise în univers.

Intenţia este una din cele mai puternice emoţii  pe care le poţi avea. Fiecare gând este unul creator şi o dată apărut el nu se pierde în neant ci se propagă în univers şi la un anumit moment se va întoarce către tine.

Te întrebi de ce persoanele din viaţa ta te mint? Gândeşte-te de câte ori nu eşti tu transparenta   în viaţa ta.

Te întrebi de ce întâlneşti persoane sau situaţii în care eşti judecată? Gândeşte-te cât de mult judeci tu în viaţa ta, oamenii, situaţiile?

Te întrebi de ce oamenii cu care interacţionezi te fură? Gândeşte-te de câte ori eşti tu o hoaţă? De câte ori furi un loc de parcare, de câte ori furi energie de la ceilalţi, de câte ori furi orice altceva?

Te întrebi de ce oamenii te tratează cu superioritate şi cu lipsa de respect, gândeşte-te de câte ori ai făcut tu aceste lucruri?

Există o lege a oglindirii în lume şi ai nevoie să fii conştient de aceasta.  Accidentele , coincidenţele apar doar datorită nouă. Ştiu că poate îţi vă va părea imposibil de acceptat şi nici nu încerc să te conving de ceva. E alegerea ta dacă vrei să trăieşti conştient sau inconştient o viaţă întreagă de acum încolo.

Ce înseamnă acest lucru? Întotdeauna exteriorul reflectă interiorul. Orice eveniment, orice persoană  pe care o întâlneşti este acolo pentru a-ţi da oportunitatea de a vedea cine eşti în acel moment şi de a te recreea în permanenţă. Cât de minunat poate fi totul! Cum mai poţi privi atunci o experienţă drept fiind rea sau bună, un om ca fiind bun sau rău când de fapt atât oamenii cât şi evenimente îţi sunt oglinda ta?  Te aflii în faţa unei oglinzi mari gigantice care îţi da oportunitatea să vezi cine eşti şi ce emiţi în univers.

Evenimentele nefericite nu apar aşa din neant ci au o cauză, iar acea cauză este modul în care tu alegi  fii, să gândeşti, să vorbeşti, să acţionezi.

Şi totuşi până şi acele gânduri fugitive au potenţial creator. Atunci când te trezeşti că judeci pe cineva, cere-ţi iertare în gând sau personal de la acea persoană pentru că altfel vei ajunge să trăieşti şi tu exact ceea ce ai oferit. Atunci când eşti dezgustată de cineva, fii convinsă că va veni momentul în care altcineva va fi dezgustat de tine. Orice  emiţi în univers  se întoarce către tine într-o formă sau alta. Nu există altă cale.

Sunt miliarde de oameni care trăiesc în ignoranţa fără a ştii toate aceste lucruri şi experimentează atâta suferinţă în viaţa lor. Pentru că ce  nu înţelegi te face să suferi.

Dacă eşti aici şi citeşti aceste rânduri, atunci şi tu eşti pregătită să îţi trăieşti viaţa  conştient. Lumea este într-o armonie incredibilă doar că noi ne-am focusat să vedem haosul. Universul ne dirijează întotdeauna spre ceea ce avem nevoie pentru evoluţia sufletului nostru., spre oameni şi situaţii care să scoată la iveală cine suntem cu adevărat  pentru a putea să ne recreăm în permanenţă. Poate e vorba despre anumite lucruri despre noi pe care nu le-am acceptat până acum şi avem nevoie să le vedem şi astfel trăim o experienţă din care să ne dăm seama de asta.  Îţi dai seama ce bucurie şi ce oportunitate ţi s-a oferit prin aceatsa experienţă sau om? Cum altfel ai fi putut să cunoşti cine eşti  şi cum altfel ai putea să alegi să fii acea persoană care vrei ?

Toate ne poartă către sinele nostru.

Dacă eşti cineva care nu acceptă greşelile, vei atrage în viaţa ta  oameni sau situaţii  care te vor enerva la maxim pentru că  toate vor avea în comun greşeală. Este felul în care tu trăieşti experienta acestui lucru pe care nu ţi l-ai asumat din tine

Dacă eşti cineva care tratează oamenii cu superioritate vei atrage oameni care te vor trata cu superioritate şi te vor scoate din pepeni, pentru că  tocmai pentru a ajunge să îţi asumi această parte din tine. Tu deja ai această tendinţă însă o blochezi inconştient şi o observe puternic la cei din jurul tău.

Miraculoasa lege. Gândeşte-te că mai este o veste bună. O dată ce un anumit lucru este acceptat el nu se va mai crea în viaţa ta, pentru că ceea ce este acceptat în interior nu mai are nevoie să fie creat în exterior.

Tot ce e nevoie să faci este să te accepţi aşa cum eşti, cu părţile întunecate şi părţile luminoase şi astfel nu vei mai trăi evenimente  pe care le respingi cu atâta ardoare. Deîndată ce accepţi acest lucru despre tine, persoane sau evenimentele  care reflectau acest lucru din jurul tău vor începe să dispară sau nu se vor comportam în acest fel în relaţie cu tine.

Nu încetez să mă minunez de cum  aşează lucrurile când  te accepţi complet, când admiţi cine eşti când începi să îţi dai seama că tot ceea ce te deranjează în jurul tău trebuiesa accepţi că fiind parte din tine. Toţi suntem unul.

Atunci când îţi asumi trăsăturile pe care oamenii din viaţa ta le oglindesc despre tine, nu vei mai avea nevoie de acea oglindă . Astfel vor dispărea sau pur şi simplu în mod miraculos îşi vor schimba comportamentele faţă de tine, cei care te tratează cu lipsa de respect, cei care te abuzează, cei care te manipulează, cei  care fac acele lucruri care ţie îţi provoacă durere.

Înţelege că nu suntem separate unul de celălalt, suntem acelaşi întreg şi tot ceea ce se regăseşte în exteriorul tău se afla în interiorul tău.

A trecut ceva timp până să îmi dau seama de acest lucru şi când am făcut-o mi-am făcut o declaraţie:

Eu sunt tot ceea ce observ atât de puternic la ceilalţi. Eu sunt şi lumina şi întuneric.  Ceea ce nu îmi place la tine, se afla adânc în mine. Ceea ce îmi place la tine exista fără îndoială în mine. Te privesc şi mă văd pe mine, oricine ai fi. Tu , cel care te aflii în faţa mea. Tu eşti o parte din mine pe care eu nu mi-am asumat-o până acum şi eşti aici să mă ajuţi să mă regăsesc.  Dacă tu poţi înseamnă că eu pot. Dacă tu eşti minunat înseamnă că eu sunt minunat. Dacă tu eşti îndoială înseamnă că eu sunt îndoială. Dacă tu eşti minciuna înseamnă că eu sunt minciună. Dacă tu eşti prosperitate înseamnă că eu sunt prosperitate. Dacă tu eşti iubire înseamnă că eu sunt iubire. …….

Mă înclin profund în fata universului profund şi perfect, şi în fata creatorului nostru pentru că am oportunitatea să cunosc aceste lucruri despre mine şi să ţi le ofer ţie astăzi. Sunt deopotrivă totul şi nimic. Tot ce există în mine este ceea ce este şi nimic altceva. Nu există rău sau bun în împărăţia sufletului.  Nimic nu este întâmplător.

Întotdeauna gravitam într-un mod perfect spre acei oameni şi situaţii care ne reflectă  lucrurile pe care nu le-am integrat în noi, despre noi.

Nu ai trăit degeaba toate relaţiile de până acum. Toate au avut ca rol să accepţi cele mai ascunse lucruri despre tine şi o dată ce le-ai acceptat ele nu mai au nevoie să se manifeste în viaţa fizică. Nu degeaba sunt oameni care retrăiesc  aceleaşi şi aceleaşi poveşti de iubire . Ei  încă nu pot să accepte acele lucruri despre ei pe care le reflectă aceste relaţii.

În cele mai diverse moduri universul ne spune că singurul nostru scop este să redevenim întregi şi ne tot trimite persoane care să reflecte acele lucruri pe care nu vrem să le acceptăm despre noi. E senzaţional.  Sunt extrem de recunoscătoare să pot înţelege asta acum, sunt extrem de recunoscătoare să pot cu sufletul deschis să accept totul despre mine, să mă accept complet , profund şi în totalitate. Probabil nu întâmplător am scris o carte care se cheamă Îndrăgosteşte-te de tine, pentru că venise vremea ca şi eu să mă accept complet aşa cum sunt  iar această carte nu este doar pentru tine, cea care vrei să porneşti pe acest drum şi a fost şi pentru mine. Prin ea, prin aceasta creaţie, din ce în ce mai mult încep să mă cunosc pe mine, să mă accept , să redevin întreagă. Cu siguranţă că nu sunt la capătul drumului, pentru că dacă aş fi, nu aş mai avea absolut nimic de făcut, decât să mă întorc în univers, la perfecţiunea şi armonia lui. Şi o spun cu sufletul deschis.

Nu am nici o îndoială că legea rezonantei funcţionează. Nu am nici o îndoială că persoanele care vibrează pe aceeaşi lungime de undă, conştient sau nu, se întâlnesc.

Indiferent cât vei încerca mental să îndepărtezi pe cineva care manifesta un comportament care ţie nu îţi place , tot vei întâlni alte persoane care manifesta acelaşi comportament până când tu accepţi că ceea ce el oglindeşte este de fapta această tendinţă a ta. Magia există în lume. Dacă aveai vrei îndoială  gândeşte-te cum funcţionează aceste lucruri.

Dacă vei încerca să ascunzi blândeţea din tine, atunci o vei întâlni în afara ta. Dacă încerci să ascunzi  că nu te iubeşti pe tine, cu siguranţă nu vei putea întâlni iubirea în afara ta, iubirea pentru semenii tăi va fi doar o mască nu adevărata iubire.

Dacă nu vei putea să ierţi pe cineva fii sigură că nici pe tine nu te ierţi. Dacă nu îi respecţi pe cei din jur, fii convinsă că nu te respecţi nici pe tine.

Pentru cei care se afla pe drumul evoluţiei continue toată această viaţă este o încântare. De fiecare când viaţa te pune fata în faţă cu o persoană sau o situaţie  te focusezi să îţi dai seama ce parte din tine oglindeşte . Nu ai cum să te plictiseşti. Vei fi într-o stare de încântare de uimire permanenţă la fiecare întâlnire cu şinele tău.

Nu există alte întrebări mai potrivite când trăieşti o experienţă sau întâlneşti un om decât:

Ce parte din mine e momentul să regăsesc acum? Ce nu accept că făcând parte din fiinţa mea?

Te invit să facem un mic exerciţiu şi să îmi povesteşti o întâmplare  dureroasă  pe care o trăieşti sau un aspect care te deranjează foarte mult la oameni şi mă angajez să te ghidez pentru a-ţi găsi răspunsul pe care e momentul să-l găseşti.

Te îmbrăţişez,

Cu multă iubire

Cristina Miculete