Dragi suflete dragi , astăzi vreau să vă spun o poveste. Aşa că vă invit să vă aşezaţi confortabil pe scaune, să vă relaxaţi, să inspiraţi profund şi amplu de câteva ori şi pe parcursul următoarelor minute să vă păstraţi atenţia spre corpul vostru interior, ca şi cum v-aţi simţi pe dinăuntru.

Ei bine dragii  şi dragile  mele, a fost o dată ca niciodată un oraş care se afla deasupra Pământului. Şi în acest oraş locuiau nişte fiinţe extraordinare. Şi toate aceste fiinţe  făceau parte dintr-o familie mare şi fericită şi cu toţii se salutau pe străzi, ei bine, nu erau chiar străzi, pentru că legile termodinamice de pe Pământ nu prea se aplicau acolo, însă nu asta este important.  Un lucru extrem de interesant la aceste fiinţe era ca ele nu aveau o formă definită ,  erau dacă vreţi ca nişte fiinţe invizibile , şi fiecare se afla într-un fel în prelungirea celeilalte.  Astfel ele erau în permanenţă unite şi se puteau simţi unele pe celelalte. Ştiau tot timpul ce simt şi ce gândesc celelalte.

Dar  acesta nu era cel mai spectaculos lucru pe care vi-l pot spune despre ele. Cea mai interesantă parte acum urmează.

Unicitatea acestor fiinţe constă în faptul că emanau un parfum extraordinar, care avea nişte proprietăţi magice şi ori  de câte ori erau bolnave , ori de câte ori erau triste, ori de câte ori aveau nevoie de inspiraţie, ori de câte ori se simţeau singure,  tot ce aveau de făcut era să respire acest parfum şi toate problemele dispăreau într-o clipită.

Acest parfum era acel liant ce le conecta  pe toate într-un mod minunat iar  puterea lui se afla în această uniune. Dacă vreuna dintre aceste finte, şi-ar fi pus ambiţia să se rupă de această familie, de acest întreg, pentru ea. parfumul îşi pierdea proprietăţile.

Într-o zi, însă, după ce au trăit mult ani în acest mod, pentru că spiritul lor  a fost dintotdeauna unul jucăuş şi aventuros, câteva din aceste fiinţe au aflat că în univers există un loc , unde pot să aibă o nouă aventură, o nouă experienţă într-un joc nou. Dar pentru că acest lucru să fie posibil, trebuiau să renunţe pentru o vreme la  corpurile lor, fără formă, şi să traiascain această perioadă cât se joacă acolo, în alte corpuri, mai fragile şi mai dense, care nu le mai ofereau aceeaşi libertate de mişcare pe care au avut-o.

Bineînţeles că s-au găsit câteva fiinţe curajoase şi nebune care au spus, da, vrem să mergem acolo, să ne jucăm acest joc nou şi astfel au plecat.

Restul poveştii o cunoaşteţi cu toţii, pentru că se continua aici , pe Pământ, iar aceste fiinţe nebune şi curajoase suntem fiecare dintre noi, doar că nu ştim asta.

Şi de ce nu ştim?

Nu ştim, pentru că s-a întâmplat un lucru neaşteptat atunci, când am ajuns aici, în aceste corpuri. Am suferit o amnezie totală. Ne-am uitat complet identitatea şi o dată cu identitatea noastră am uitat şi de acel parfum minunat pe care există în interiorul nostru. Am fost atât de captivaţi de toate aceste jucării ale lumii exterioare pe care le vedem, şi am uitat să respirăm, conştient în parfumul acela magic.

Imaginaţi-vă  un copil pe care îl duci în parcul de distracţii. El uita şi de mama şi de atât, atât de fascinat este de tot ce se întâmplă în jurul lui.  La fel am păţit şi noi.

Şi, ei bine, astfel am început să considerăm că noi suntem de dimensiunea acestor corpuri pe care le avem,  am început să credem că suntem  mici şi neînsemnaţi, fragili şi că nu putem face multe lucruri.  Şi am început să căutăm în exterior. Am început să căutăm vindecarea, am început să căutăm inspiraţia, am început să căutăm pe cineva să ne salveze de singurătate, în acest parc de distracţii numit Pământ.

Însă cumva, într-un mod straniu, undeva în noi, am simţit tot timpul că ceva lipseşte.

Chiar dacă am reuşit să ne găsim un alt partener de joacă, chiar dacă ne-am lăsat cuprinşi de multitudinea de jocuri şi de roluri din parcul de distracţii, chiar dacă am găsit o mulţime de lucruri interesante aici, nu am mai reuşit să ne alinăm durerile, singurătatea, să fim la fel de inspiraţi, să simţim că ne înălţăm la fel cum o făceam înainte.

Pentru că fiinţa noastră tânjea după acel parfum, care ne conecta pe toţi, care ne vindeca, care ne înaltă, care ne făcea să ne simţim complet şi fericiţi. Şi acest parfum se numeşte iubire.

Astăzi cu toţii avem  această nevoie, de a simţi acest parfum din nou. Şi uneori spunem, că fără iubire viaţa nu are sens aproape, fără iubire, nu reuşim să ne simţim compleţi, şi aşa este, pentru că iubirea este de fapt unicitatea fiinţei noastre, şi de fapt ceea ce simţim este ca o parte din noi lipseşte. Pentru că încă suntem  confuzi în legătură cu identitatea noastră, căutam  această trăire unică a iubirii, în oameni, în locuri, în experienţe, şi uneori trăim o anumită expresie a  ei, însă sufletul nostru simte că există ceva mai mult.

Există o iubire mai mare, care include toate celelalte forme de iubire pe care le cunoaştem, iubirea pentru părinţi, iubirea pentru copii, pentru prieteni, pentru soţi, soţii şi în această iubire, devenim din nou cu toţii unul, devenim din nou legaţi şi o mare familie aşa cum am fost odinioară.

Şi putem să simţim din nou acest parfum, şi putem să-I simţim puterea lui magică din nou, atâta vreme cât alegem să o facem. Cum?  Având încredere în sufletul nostru. Respirând mai mult în mod conştient,  înţelegând că toţi oamenii pe care îi vedem pe stradă nu sunt decât o prelungire a noastră, primind toate fiinţele pe care le întâlnim cu acceptare şi cu  compasiune. Mergând pur şi simpu prin viaţă, cu această conştientă, că toţi am fost absorbiţi de acest joc, şi doar de aceea am uitat că de fapt suntem toţi parte dintr-o familie.Şi doar de aceea uneori nu ne tratăm unii pe ceilalţi în acest mod.

Şi nimeni nu e vinovat, nimeni nu este victima şi cu toţii împreună , am fost de acord să venim în acest joc, să jucăm diferite roluri, să ne aventurăm în parcul de distracţii al Pământului, şi  fiecare căutare a noastră, este de fapt căutarea propriei noastre identităţi. Aşa că uitaţi-vă la cel/cea care stă în preajma dumnevoastră , căci el/ea este fratele sau soră voastră, în acelaşi timp pentru că sunteţi conectaţi, el este voi, şi primindu-l pe el în viaţa voastră cu această înţelegere, vă apropiaţi tot mai mult de parfumul minunat şi magic care se afla în dumneavoastră.

Priviţi la acei oameni care au nevoie de ajutor şi gândiţi-vă, că atunci când le daţi un ajutor, va reîntâlniţi cu aceatsa familie mare extinsă, şi sufletele voastre se mai pot bucura încă puţin.

Nu degeaba se spune că dăruind vei dobândi, pentru că orice dar făcut din această înţelegere, este un pas către parfumul real a fiinţei tale, acel parfum care vindeca, inspiră, înaltă, împlineşte, te face să înţelegi că nu eşti şi nu ai fost niciodată singur, singură, şi care topeşte orice separare ai crede că există între tine şi ceilalţi.

Suntem cu toţii conectaţi, dincolo de călătoria noastră  pe Pământ, pentru totdeauna, pentru că în acel oraş de unde venim, ne vom întoarce într-o zi, după ce vom finaliza jocul , şi ne vom îndeplini rolul pe care ni l-am propus .

Haideţi să ne reamintim cine suntem şi să ne jucăm frumos unii cu ceilalţi în această viaţă. Haideţi să respirăm mai mult parfumul iubirii, pentru a ne vindeca pe noi şi pentru a vindeca lumea în care trăim.

Şi pentru a încheia povestea aşa cum îmi place mie, vă invit să-l îmbrăţişaţi pe cel de lângă voi şi să-I mulţumiţi pentru rolul lui în acest joc al vieţii. Nu uitaţi să respiraţi în timp ce faceţi asta! Haideţi să ne simţim din nou, unii pe ceilalţi! Mmm, ce bine mirosim, când începem să ne vedem cu adevărat drept cine suntem.

Ei bine,acesta este adevăratul parfum al iubirii, şi el nu este departe. Este atât de aproape încât l-am trecut cu vederea. Vă invit să îl fiecare zi de acum încolo, pentru totdeauna.

Te îmbrăţişez cu iubire